Sven zilver, Jorrit goud. Wat doen de radiostations?

90559-programma-olympische-spelen-2014-sochi-datatijdentvDe Olympische Spelen zijn natuurlijk dé happening van dit moment, en dat levert een hoop mooie radiomomenten op, waar we je de komende dagen van op de hoogte houden. Zo greep Sven Kramer vanmiddag naast het goud, hij pakte zilver. Bergsma ging er vanmiddag met de gouden plak vandoor. Hoe reageren radiostations, en dan vooral de nieuwszenders, op deze onverwachte overwinning?

Radio 1 pakt deze onverwachte overwinning heel slim aan door met de coach van Jorrit Bergsma, Jillert Anema, te bellen. Hij vertelde dat de tranen hem in de ogen sprongen op het moment dat ‘zijn’ Jorrit won.  Het hele interview is hier te beluisteren.

BNR wist het nóg beter aan te pakken, ze spraken de nieuwe Olympisch kampioen zelf. ”Sven is een grote man die veel grote wedstrijden heeft gewonnen. Ik moest in de rit voor hem rijden, dus ik moest er aardig voor werken. Ik ben rustig begonnen, heb mijn slag gepakt en geprobeerd te schaatsen. Van daaruit ging ik versnellen en dat ging tot en met het einde heel goed”, aldus Bergsma tegenover de microfoon van BNR. Het interview is hier te beluisteren.

Collega Sjors Beukeboom van Wielrennen.Blog.nl is er overigens achter gekomen dat dit niet de eerste keer is dat Kramer verliest. Het verhaal is hier te lezen.

Heb jij nog een mooi radiofragment omtrent dit onderwerp? Laat het ons weten!

Lees ook:Sven Kramer en het commentaar van Erben Wennemars
Lees ook:Giel Beelen mixt commentaar Jack van Gelder op muziek
Lees ook:Vuvuzela-lied parodie op nummer van Jacques Herb
Lees ook:61 Uur wakker blijven goed voor twee tickets EK-finale
Lees ook:Stroomstoring op Media Park trof mogelijk ook 3FM

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>