Rubriek: Regionaal

Nieuws over lokale en regionale omroepen

DJ Lucien Foort krijgt programma op Fresh FM

Naast Carl Cox, John Digweed, Michel de Hey, Adam Beyer en Ferry Corsten is nu ook Lucien Foort toegevoegd aan de line-up van Fresh FM. Zijn radioshow Infinity Radio is vanaf maandag 15 december wekelijks, van 21.00 uur tot 22.00 uur, op Fresh FM te horen. Zijn eerste wereldhit was ‘Quadrophonia’ in 1991 met de

Lees verder...

René Steenbergen naar Radio Continu

Eerder dit jaar nam René Steenbergen afscheid van Simone FM, maar sinds vandaag is de radiostilte doorbroken en hoor je hem op Radio Continu. Het gaat (voorlopig) om invalklussen. Eerder was René te horen op Rebecca Radio, RTV Drenthe en dus ook SimoneFM.

Lees verder...

Rianne Bekkink weg bij Simone FM

Afgelopen vrijdag maakte Rianne Bekkink haar laatste programma op de regionale commerciële zender Simone FM. Ze kondigde haar afscheid  aan in het laatste uur van haar programma RegelRechtRianne. Rianne draaide haar favoriete muziek, bedankte haar luisteraars en vertelde meerdere keren er erg mee te zitten dat haar programma stopt. Collega’s Anton Griep en Patrick Wolda

Lees verder...

Luister naar eerste uur Wild FM

Het commerciële regionale radiostation Wild FM bestaat sinds afgelopen vrijdag tien jaar. Dat gaat in februari gevierd worden met een groot ‘Birthday Bash’ feest in Amsterdam, waar ongetwijfeld ook luisteraars welkom zijn. De zender is voor de gelegenheid het archief ingedoken en heeft het allereerste uur, inclusief ruis, online gezet op Soundcloud. Check het fragment.

Lees verder...

Radio Royaal start met weekendprogrammering

Was het al zo dat er sinds kort doordeweeks gepresenteerde programma’s zijn op Radio Royaal, het weekend bleef angstvallig stil. Maar daar komt nu verandering in, ook in het weekend start het Haagse station met DJ’s.

Lees verder...

Poll: Hoe moet de regionale commerciële radio op de schop?

Het regionale radiolandschap staat al een flinke tijd onder druk. Zo moest Radio Decibel haar landelijke distributie via de kabel een aantal jaar geleden stopzetten en zijn recent RadioNL en Waterstad FM in het noorden van Nederland flink op de schop gegaan. Daarnaast zijn er een aantal zenders gestopt in de afgelopen jaren. Reden genoeg

Lees verder...

Waterstad FM Hits vervangt Waterstad FM in Groningen en Drenthe

Groningen en Drenthe zijn een nieuwe zender rijker, Waterstad FM Hits vervangt vanaf dit weekend Waterstad FM op de etherfrequentie 104.4 FM en op de lokale kabelfrequentie 92.8 FM. Het is de volgende stap in de nieuwe zenderindeling van Beheer Regionale Radio, het bedrijf wat de 3 radiozenders van NDC in mei 2013 kocht.

Lees verder...

RadioNL wordt grotendeels non-stop

RadioNL gooit vanaf maandag haar programmering op de schop in een groot deel van het land. Door een gerechtelijke uitspraak is de zender verplicht om in Friesland, de kop van Noord-Holland, Midden Nederland, Brabant en Limburg vanaf dan non-stop muziek uit te zenden.

Lees verder...

RTV Noord geeft nieuw talent een kans

Niet alleen Radio 538 en SLAM!FM hebben een talentendag, ook de regionale omroep RTV Noord organiseerde een eigen talentendag. 6 talenten kregen op 1 februari de kans om zichzelf te presenteren, en daarvan krijgt één talent nu een vaste plek in de programmering van de zender.

Lees verder...

Coastline 94.5 FM stopt met uitzenden

Het is nu definitief einde verhaal voor de regionale zender Coastline 94.5 FM. Nadat vorige maand de zandmast al omwaaide, stopt het station na dit weekend helemaal met zijn uitzendingen. Op de Facebook van het station staat te lezen dat er op de achtergrond nog steeds gesprekken over een mogelijke doorstart worden gevoerd, maar dat

Lees verder...

Radio Royaal nieuw in Den Haag

Vanaf 15 november heeft Den Haag er een nieuwe zender bij, Radio Royaal gaat uitzenden op 99.4 FM, een frequentie waar nu nog Radio Decibel op uitzend. Decibel heeft echter dubbele dekking in de stad, en dat is ook de reden waarom ze er een zusje bij krijgen.

Lees verder...

Wild!FM komt definitief terug

Vorige maand werd al duidelijk dat er waarschijnlijk een doorstart komt van Wild!FM. Vandaag is bekend geworden dat dit nu definitief het geval is. Het station is overgenomen door een vastgoedondernemer. Met deze overname gaat er wel het één en ander veranderen bij het station.

Lees verder...

“Wild FM maakt doorstart”

Een tijdje geleden is Wild FM failliet verklaard, maar volgens de curator zijn er “goede vooruitzichten” op een doorstart. Welke partij Wild gaat overnemen is nog niet bekend en het kan nog wel een maand duren voordat dat duidelijk wordt.

Lees verder...

Hotradio Hits voorlopig niet terug in Apeldoorn en Arnhem

De regionale zender Hotradio Hits komt voorlopig niet terug in Apeldoorn en Arnhem, dat heeft de rechter vorige week bepaald. Hotradio Hits, dat de zenders van Hotradio (TVI) huurde voerde een werkelijke strijd met de zendgemachtigde TVI die ook 2 etherzenders op dezelfde frequentie aan had gezet.

Lees verder...