Jingles van Radio 1, 3, 4 en RTL FM op cd

JinglesDe vormgeving van een radiostation bepaalt naast de muziek voor een groot deel hoe een zender klinkt. Radio-dj's proberen met opvallende en unieke jingles en achter-grondjes een eigen geluid te creëren. Denk maar aan de vele geluiden die Geel Beelen gebruikt of de diverse jingles van Ruud de Wild in zijn ochtendprogramma. In Nederland bestaat een Genootschap die jingles op cd zet. De nieuwste cd komt zaterdag uit. 

Op zaterdag 12 april brengt het 'Genootschap Radiojingles en -Tunes' in eigen beheer de cd 'Joosten en Kuitenbrouwer' uit. Op dat schijfje staat bijna de complete vormgeving van Radio 1 en Radio 4 van de Publieke Omroep. Het Genootschap komt daarmee tegemoet aan verzoeken van luisteraars die om de jingles en tunes vroegen.

De speciaal gecomponeerde tunes en jingles zijn allemaal gemaakt door het componistenduo Jeroen Kuitenbrouwer en Bernhard Joosten. Zij vormen sinds vorig jaar het bedrijf Joosten en Kuitenbrouwer, dat is gespecialiseerd in vormgeving voor radio en TV.

Naast de vormgeving van Radio 1 en Radio 4 bevat de cd ook de complete jinglepakketten van het voormalige RTL FM en de Wereldomroep. Verder staan er bonustracks op met jingles van Radio 3FM en van het NOS Radionieuws. Voor de echte jinglefreaks is op de cd ook een interview met Jeroen Kuitenbrouwer te horen waarin hij uitleg geeft over de Radio 1 Journaal tune. De cd is te koop via de webshop en daar is ook te lezen welke tunes er allemaal op staan.

Lees ook:Jinglepakketten Veronica en 10 Gold op cd
Lees ook:Een uur jingles en tunes op Radio 5
Lees ook:Herkomst radio-jingles onthuld in serie podcasts
Lees ook:Alle jinglepakketten Radio Veronica op cd
Lees ook:Radio 1 Journaal krijgt nieuwe audio-vormgeving

1 Reacties // Reageer

One thought on “Jingles van Radio 1, 3, 4 en RTL FM op cd

  1. Ricus Vleugel

    Ben op zoek naar een jingle rond de jaren 1976,77,78. Betrof een ochtendprogramma op radio 1,2 of 3. Begon met een persoon die je hoorde opstaan, de douche aanzetten en van koud naar warm water begon te zingen onder de douche…hello in the shower, call me in an hour. Wellicht niet meer te achterhalen. Hoor graag tips.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>