Sven Kramer en het commentaar van Erben Wennemars

Wat Jack van Gelder al jaren is als commentator bij voetbalwedstrijden van Oranje, is Erben Wennemars sinds de Olympische Spelen in Canada bij het schaatsen. De oud-schaatser heeft zicht ontpopt als een geweldig en oprecht enthousiaste commentator. Dinsdag deed Wennemars ook het commentaar bij de rit van Sven Kramer. De rit van 10 kilometer waar het goud eigenlijk al binnen was. Totdat… ja totdat Sven onterecht de binnenbocht nam.


Veel mensen hebben tijdens het schaatsen de woonkamer al zo ingericht dat ze de beelden op televisie volgen met het commentaar op Radio 1 erbij. Die mensen zijn getuige geweest van het commentaar van Erben Wennemars bij de foute wissel van Sven Kramer.

De historische misser van Sven en zijn coach Gerard Kemkers kan je niet ontgaan zijn, het commentaar van Wennemars misschien wel. Gelukkig heeft Radio 1 het audiofragment vrij snel na de 10 kilometer online gezet. Het fragment is hier terug te luisteren.

Lees ook:Het schaatsseizoen begint met Radio Veronica
Lees ook:Sven zilver, Jorrit goud. Wat doen de radiostations?
Lees ook:WK Voetbal 2006 | “WK kan niet meer stuk dankzij Van Gelder”
Lees ook:Giel Beelen mixt commentaar Jack van Gelder op muziek
Lees ook:Commentaar Jack van Gelder bij EK blijft geniaal!

1 Reacties // Reageer

One thought on “Sven Kramer en het commentaar van Erben Wennemars

  1. ramon

    In een woord: briljant!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>