Cursus Nederlands voor Zwitsers in speelstad Bern

Fanatieke supporters van Oranje reizen komende week af naar Bern in Zwitserland waar Nederland alle drie de wedstrijden uit de kwartfinales van het EK Voetbal 2008 zal spelen. Inwoners van speelstad Bern worden via Radio BE 1 al enkele dagen gewekt met de Nederlandse begroeting 'goedemorgen'. Op de Zwitserse radiozender wordt ook een spoedcursus Nederlands gegeven; elke ochtend wordt er één zin geoefend.

De programmamakers van de ochtendshow 'Simon Moser Und Co' willen de inwoners van Bern alvast een beetje Oranjegek maken, zo meldt De Telegraaf zondag. De zinnen die de Zwitsers geleerd worden zijn dan wel typische voor hoe wij Nederlanders in het buitenland bekend staan. De eerste zin was namelijk: "U mag hier blowen".

De cursus Nederlands die de inwoners van de Zwitserse hoofdstad krijgen is meer grappig dan echt praktisch. Wel leuk dat ze juist het Nederlands kiezen om aan de luisteraars te leren, al spreekt een deel van Zwitsers al Frans en Italiaans. En de Romeense taal verschilt wellicht te veel van de Duitse taal (Frankrijk, Italië en Romenië spelen de kwartfinales ook in Bern).

De cursus op de Bernse radio deed me even denken aan die grappige commercial voor een taalcursus Engels. Voor het vermaak op de zondag

Meer EK Voetbal 2008:
> Radioactive.blog.nl/ek-voetbal

Lees ook:Veronica in EK-sferen op vrijdag de 13e
Lees ook:BNR met zakelijke blik op EK Voetbal
Lees ook:Nieuwe cursus: plaat produceren
Lees ook:Cursus van Bart dit keer vanuit de sneeuw
Lees ook:Radioactive headlines week 23: Het Geluid, Dolf Jansen en het EK

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>