Radioactive headlines week 23: Het Geluid, Dolf Jansen en het EK

Radioactive headlines week 23 - 2008De rust is wedergekeerd, iedereen kan weer gewoon aan het werk en elk uur Q-music luisteren om Het Geluid nóg een keer te horen hoeft niet meer. Het raadsel met Het Geluid is dinsdag namelijk geraden. Eindelijk. De prijzenpot stond inmiddels op 57.800 euro. Naast Het Geluid gebeurde er nog meer afgelopen week; zo werd ondere bekend dat ‘Leuk Is Anders’ van 3FM verdwijnt. En daarnaast nog wat EK-nieuws.

Maar eerst Het Geluid, dan zijn we daar vanaf en is het afgerond (totdat er eind dit jaar een nieuwe editie komt). De prijs voor het goede antwoord bereikte vorige week de grens van 50.000 euro en om het spel niet té lang te laten duren, besloot De Jury om tips te gaan geven. Vier dagen na de eerste volgde de tweede tip en nog 24 uur later de derde tip. Dat bleek voldoende want dinsdagavond rond 19:45 werd Het Geluid geraden. De 21-jarige student Linda van Engelen gaf als antwoord ‘het dichtdrukken van een pak hagelslag’ en dat was goed. Prijs: 57.800 euro netto! Alle achtergrond over de actie met Het Geluid kun je hier nalezen.

Dinsdag was er nog een andere winnares, dat was de 10 maanden oude Elisa. Zij werd bij Sky Radio de ‘Baby van het Jaar’. De actie van Sky liep sinds moederdag en ruim 17.500 ouders hebben hun baby aangemeld voor de zoektocht naar de mooiste, leukste, liefste of grappigste baby van Nederland.

Een teleurgestelde Dolf Jansen was het beeld afgelopen week bij 3FM. Zijn programma ‘Leuk Is Anders’ verdwijnt na de zomer van de zender. Het lunchprogramma op de vrijdagmiddag scoort volgens onderzoek negatief op de kernwaarden van 3FM en daarom wordt de interactieve show per 1 september van de radio gehaald. Dolf Jansen is niet blij met de beslissing.

Wat wellicht wel reden tot feestvreugde geeft is het EK Voetbal. Zaterdag is het Europees Kampioenschap 2008 van start gegaan en veel radiostations besteden ruim aandacht aan het evenement. BNR Nieuwsradio gaat met een EK-kamper naar Zwitserland om daar het Nederlandse elftal te volgen. Daarnaast doet BNR uit verschillende perspectieven verslag van alles rondom het EK.

Komende maandag gaat in verband met het voetbal bij Radio Veronica de Marathon EK-kijken van start. Vijf luisteraars worden opgesloten in een glazen huis en moeten non-stop EK-wedstrijden kijken. De persoon die dat het langst volhoudt zonder in de slaap te vallen, wint twee tickets voor de finale van het EK 2008.

En niet alleen de Nederlandse radiostations besteden aandacht aan Oranje, ook de Zwitserse zender ‘Radio BE 1′ houdt de Oranje-fans in de gaten. Speciaal voor de luisteraars van het radiostation wordt een cursus Nederlands gegeven, zodat de inwoners van speelstad Bern een beetje kunnen communiceren met de Nederlanders die naar Zwitserland afreizen.

Headlines archief:
- Week 22 (in de ban van het geluid)
- Week 21 (zwangerschappen en luistercijfers)

Lees ook:Mega voetbal Veronica rolt door Nederland
Lees ook:Het eerste geluid binnen vijf dagen geraden
Lees ook:Tweede geluid binnen een week geraden
Lees ook:Radioactive headlines week 21: zwangerschappen en luistercijfers
Lees ook:Het Geluid al meer dan 10.000 euro waard

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>