Undercover kaaskop Adam Curry is geen intellectueel

Adam CurryInmiddels is Adam Curry bijna twee maanden te horen met zijn ochtendshow 'Curry's Wake Up Call' op Arrow Classic Rock. De reacties van luisteraars (hier en hier) op die show zijn niet mals, maar Adam Curry lijkt zich daar weinig van aan te trekken. In het Veronica Magazine (nr. 27, 2008) geeft hij meer uitleg over het format van zijn show. Curry ziet zich zelf niet als intellectueel, maar weet wel meer te brengen dan andere oppervlakkige dj's.

In het interview schetst Curry, die zijn show vanuit zijn huis in London maakt, een beeld van werkdag radiomaken. Hij staat 's morgens om 4 uur op, begint met een Engels kopje thee en een boterham met Hollandse kaas; hij blijft immers een "undercover kaaskop". Elke ochtend kiest Curry een onderwerp dat in de belangstelling staat en daar gaat zijn show hoofdzakelijk over. De radio-dj praat graag met zijn luisteraars over de zaken waar de doorsnee Nederlander zich aan ergert.

Stofzak en lachzak

Adam Curry herhaalt in het gesprek met Veronica Magazine zijn uit-spraak over stofzakkenradio en lachzakkenradio. Vlak na de start van zijn ochtendshow halverwege mei, vertelde Curry bij 'De Wereld Draait Door' al over het gat waarin hij met het programma 'Curry's Wake Up Call' wil gaan zitten; tussen het serieuze stofzakkenradio van Radio 1 en de lachzakken als Giel Beelen en Edwin Evers.

Intellectueel

De in Amerika geboren presentator vindt niet dat hij een intellectueel is, maar doordat hij in zijn leven al op verschillende plaatsen over de hele wereld gewoond heeft, beschikt de 43-jarige Curry wel over een brede wereldblik, zo zegt hij zelf.

Meningsuiting

Adam Curry heeft vrijheid van meningsuiting hoog in het vaandel staan; "ik geloof dat je alles moet kunnen zeggen". Volgens Curry gaat die vrijheid in Amerika en ook in het Verenigd Koninkrijk veel verder dan in Nederland. Wij Nederlanders zijn een beetje krampachtig met wat we nu wel en niet in het openbaar mogen zeggen en publiceren. Curry wijst de moorden op Pim Fortuyn en Theo van Gogh aan als oorzaken van deze krampachtigheid.

Concurrentie

Tot slot maakt Curry nog een opmerking over de concurrentie tussen de radiostations. Hij noemt de makers van de andere ochtendshows op de Nederlandse radio "profs die weten wat ze doen", maar zo vult hij aan: "Waar ze verstand van hebben, is echter redelijk oppervlakkig".

Het volledige interview met Adam Curry is te lezen in het Veronica Magazine, nummer 27 (2008).

Zie ook:
- Curry in gat tussen lachzakradio en stofzakkenradio
- Adam Curry in de ochtend op Arrow Classic Rock
- Overpeinzingen: Adam op Arrow
- Actie tegen Adam op Arrow

Lees ook:Alexander Stevens reageert sportief op kritiek
Lees ook:Arrowganste radioshow maandag van start
Lees ook:Edwin ‘Lachzak’ Evers haalt uit naar Adam Curry
Lees ook:Curry in gat tussen lachzakradio en stofzakkenradio
Lees ook:Adam Curry alweer vertrokken bij Arrow Classic Rock

1 Reacties // Reageer

One thought on “Undercover kaaskop Adam Curry is geen intellectueel

  1. Bep

    “De radio-dj praat graag met zijn luisteraars over de zaken waar de doorsnee Nederlander zich aan ergert.”

    Het zou eens moeten gaan over zaken waar de doorsnee Arrow luisteraar zich aan ergert. Het moet niet moeilijk zijn te raden wat dat ‘s ochtends tussen 6.00 en 10.00 is…

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>