Curry in gat tussen lachzakradio en stofzakkenradio

Adam CurryAdam Curry was donderdagavond te gast bij 'De Wereld Draait Door' om te vertellen over 'Curry's Wake Up Call', de nieuwe ochtendshow op Arrow Classic Rock. Curry kwam overgevlogen uit Londen, waar hij samen met zijn vrouw Patricia Paay woont. De ondernemer c.q. radio-dj vertelde aan tafel bij Matthijs van Nieuwkerk dat hij televisie eigenlijk nooit leuk gevonden heeft en in welk gat hij met zijn radioshow springt.

Van Nieuwkerk introduceerde Curry als de man die terug is bij zijn oude liefde: radio. Maar dat had ook televisie kunnen zijn aldus de presentator van De Wereld Draait Door. Adam Curry gaf aan dat hij televisie eigenlijk nooit leuk heeft gevonden omdat hij er geen controle kan uitoefenen op wat er gebeurt, met zoveel mensen er omheen.

Met zijn dagelijkse podcast 'Daily Source Code' heeft Curry volgens eigen zeggen een formule ontwikkeld voor een radioprogramma dat redelijk uniek is in Nederland. Zoals Curry ook al in zijn podcast aangaf, is er in Nederland veel radio en bestaat er volgens hem een groot gat tussen aan de ene kant 'lachzakradio' (zoals Evers op 538, Beelen op 3FM en De Wild op Q), en 'stofzakkenradio' (saaie programma's als op Radio 1).

Met zijn nieuwe ochtendshow op Arrow Classic Rock wil hij in dat gat springen. Dagenlang doorpraten over zaken als Natascha Kampusch en die van horroropa Joseph Fritzl vindt Curry totaal niet interessant. Er gebeurt volgens de dj veel meer nieuws waar mensen over geïnformeerd willen worden. Ondanks de vele actualiteiten in het programma draait Curry wel negen à tien platen per uur.

Omdat Adam Curry nu toch in Nederland is, maakt het vrijdagochtend zijn radioprogramma wél gewoon in Nederland. Samen met Alexander Stevens en Eline Maarse maakt hij zijn programma vanaf het Binnenhof in Den Haag.

Zie ook:
- Arrowganste radioshow maandag van start gegaan
- Laatste RoadRunner in de vroege ochtend
- Adam Curry in de ochtend op Arrow Classic Rock
- Overpeinzingen: Adam op Arrow

Lees ook:Alexander Stevens reageert sportief op kritiek
Lees ook:Arrowganste radioshow maandag van start
Lees ook:Adam Curry alweer vertrokken bij Arrow Classic Rock
Lees ook:Adam Curry in de ochtend op Arrow Classic Rock
Lees ook:Overpeinzingen: Adam op Arrow

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Curry in gat tussen lachzakradio en stofzakkenradio

  1. Jasper

    Leuk gevonden. Tussen ‘lachzakken en stofzakken’. Die kan Rob Trip aan de muur hangen.

      /   Reply  / 
  2. Peter Bijl

    Ik zou het fijn vinden als Adam heel diep in het zwarte gat dondert tussen lachzakradio en stofzakkenradio.
    Het oeverloos geouwehoer over de meest onzinnige onderwerpen die alleen het eencellig brein van curry bezighouden hebben niets met classic rock te maken.
    Een rock-zender moet rock muziek draaien.
    Er zijn al genoeg zenders die dit niet doen.

      /   Reply  / 
  3. Pingback: Edwin ‘Lachzak’ Evers haalt uit naar Adam Curry | Radioactive

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>