Radioactive headlines week 27: Tour de France en Giel op tv

Radioactive headlines week 27 - 2008De week begon maandag met een lange vakantie voor Edwin Evers. De dj van Radio 538 heeft maarliefst zes weken vrij, maar die gebruikt hij dan ook op zich helemaal op te laden voor de Olympische Spelen. Niet dat Evers zelf meedoet, maar vanaf 08-08-08 maakt hij zijn ochtendshow elke dag vanuit China. Verder maakte Giel Beelen woensdag zijn come-back op tv met een eigen show en was er nieuws rondom de Tour de France.

Woensdag was 3FM-dj Giel Beelen weer op televisie te zien met een eigen programma. Vorig jaar was Beelen al te zien in ‘Giel’ en deze zomer ondergaat hij in ‘Factor Giel’ een aantal -soms extreme- experimenten, zoals zich laten behandelen als een gevangene op Guantanamo Bay. De eerste aflevering scoorde 260.000 kijkers.

Radiomensen op televisie, Robert Jensen begon in 2002 met zijn wekelijkse talkshow ‘Jensen!’. Na ruim 500 afleveringen werd bekend dat het programma na de zomer niet terugkomt op televisie. Deze week liet Robert Jensen middels een videoboodschap weten dat zijn tv-show “100.000 procent zeker” terugkomt.

Jensen benadrukte geen ruzie te hebben met RTL, maar die zender wilde de oud-radiomaker pas in 2009 weer op de buis hebben. Die afspraak wilde Jensen nu nog niet maken en dus is het nu nog onduidelijk wanneer, waar en op welke basis (dagelijks of wekelijks) ‘Jensen!’ terugkomt.

De zomer is twee weken geleden al officieel begonnen en afgelopen woensdag was het een zeer warme dag. Q-music haakte daar handig op in met de actie ‘Airco Woensdag’. Elk uur gaf het station een airco weg. Vrijdag verbeterde Q-music haar ontvangst in de ether. Op diverse plekken in Oost-Nederland was de ‘feel good’-zender niet optimaal te ontvangen en dat is vrijdag verbeterd.

De zomer is naast een periode met (hopelijk) lekker weer, maar het is ook de tijd waarin veel nieuwe contracten gesloten worden. De afgelopen weken werd al bekend dat Michiel Veenstra langer bij de NPS blijft, Rob van Someren blijft tot de zomer van 2011 bij Veronica en Patrick Kicken maakte bekend te stoppen met zijn ochtendshow. Deze week tekende 538-dj Dennis Ruyer een nieuw contract. De 35-jarige jock heeft bijgetekend voor nog eens drie jaren.

Dennis zijn radiocollega Gordon gaat niet verder met radio maken. De zanger/presentator heeft aangekondigd om per 1 september 2008 te stoppen met zijn show ‘Gordon On Air’ dat elke zaterdag op 538 te horen is. Nog geen acht maanden nadat Gordon weer terugkwam op de radio, houdt hij het al weer voor gezien.

Tot slot de Tour de France. Vandaag (zaterdag 5 juli) gaat de 95e editie van de Ronde van Frankrijk van start. De verrichtingen van de wielrenners zijn zoals gewoonlijk weer te volgen via ‘Radio Tour de France’, verzorgd door de NOS op Radio 1. Nog voor de start van de Tour kwam de NOS met de tourorganisatie overeen dat de omroep ook in 2009, 2010 en 2011 het evenement mag verslaan, zowel op radio, televisie en internet, als via mobiel.

Eén dag voor de start van de Tour de France overleed Jacques Chapel op 62-jarige leeftijd. Chapel was jarenlang radiocommentator bij het wielrennen en schaatsen. De Tour van 2008 zou de laatste zijn die hij zou verslaan en na de Olympische Spelen van Peking zou hij met pensioen gaan. Chapel was al enige tijd ernstig ziek en daardoor was al bekend dat hij de Tour niet zou kunnen verslaan. Jacques Chapel deed de afgelopen 28 jaar verslag van hét wielerevenement van het jaar.

Zie ook:
- Meest gelezen berichten juni 2008

Headlines archief:
- Week 26 (kicken slaapt uit)
- Week 25 (ek, contracten, zomer)

Lees ook:Sportverslaggever Jacques Chapel overleden
Lees ook:NOS langer zeker van de Tour de France
Lees ook:Tour de France 2008 dagelijks te volgen op Radio 1
Lees ook:WK Voetbal en Tour de France maken Sportzomer compleet
Lees ook:Gold tourt mee van Bretagne naar Parijs

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>