Overzicht juni 2008: Meest gelezen berichten

Waaraan meet je populariteit? Bij hitlijsten aan de hand van de muziekverkopen en tegenwoordig meer aan de hand van de muziekdownloads. Bij televisieprogramma's zijn het de kijkcijfers die er toe doen, bij de radiozenders de marktaandelen. Bij dit blog zijn het de bezoekersaantallen en dankzij een ingenieus statistieken-systeem, krijg je hierbij de vijf meest gelezen berichten van juni 2008:

5: Baby van het Jaar 2008 heet Elisa
Liefst 17.580 baby's tussen de 0 en 12 maanden oud werden er geregistreerd voor de actie 'Baby van het Jaar' van Sky Radio. Het non-stop radiostation ging op zoek naar de mooiste, leukste, liefste of grappigste baby van Nederland. Sky Radio noemde het een succes-volle actie en gezien het aantal uitgebrachte stemmen van 1.267.748 lijkt dat zeker te kloppen. Ook op Radioactive was het bericht over de winnende baby een veel gelezen bericht.

4: Robert Jensen stopt met tv-show, terugkeer naar radio?
Oud-radiomaker Robert Jensen keert na de zomer van 2008 (tijdelijk) niet terug op televisie met zijn show 'Jensen!'. Of en wanneer Jensen terugkeert op televisie is nog onbekend. Wellicht zit er een terugkeer naar de radio in. De speculaties over een eventuele comeback werd goed gelezen op dit radioblog.

3: Pinkpop 2008: foto's studio 3FM
Duizenden muziekliefhebbers bezochten eind mei en begin juni het Pinkpop-festival. Radio 3FM staat de hele zomer in het teken van de grote muziekfestivals en dus was het publieke radiostation ook aanwezig bij Pinkpop. De foto's van Pinkpop 2008 en de studio van 3FM waren erg gewild bij de niet-bezoekers van het evenement.

2: Commentaar Jack van Gelder bij EK blijft geniaal
De maand juni stond grotendeels in het teken van het Europees Kampioenschap Voetbal en veel radiostations haakten daar op in, zoals ook blijkt uit de EK-berichten op dit blog die terug te vinden zijn via Radioactive.blog.nl/ek-voetbal. De wedstrijden van Nederland krijgen toch altijd wat extra's door het enorm overdreven enthousiaste commentaar van Jack van Gelder. De sportpresentator doet zoals altijd op Radio 1 live verslag van de verrichtingen van Oranje. De fragmenten van zijn commentaar werden door radio-dj's gemixt met muziek en werden veel teruggeluisterd.

1: Actie met Het Geluid van Q-music
Bijna zeven weken duurde het voordat er een luisteraar was die Het Geluid van Q-music wist te raden. Uiteindelijk ging een 21-jarige studente met de prijzenpot van 57.800 euro er vandoor. Zij wist dat Het Geluid het dichtdrukken was van het lipje van een pak hagelslag. De actie van Q-music duurde erg lang, niemand die in de uitzending kwam wist het goede antwoord te geven op het hoorspel. Daarop besloot de spelleiding om tips te gaan geven over Het Geluid. Doordat de jocks van Q-music de tips telkens slechts één maal op de radio vertelde, gingen luisteraars op internet massaal op zoek naar de aanwijzingen. De berichten over Het Geluid waren veruit het meest gelezen op het Radioactive Blog. In dit bericht staat een overzicht van alle berichten over de actie van Q-music.

Zie ook de overzichten van:
- Mei 2008
- April 2008
- Maart 2008
- Februari 2008
- Januari 2008

Lees ook:Overzicht mei 2008: Meest gelezen berichten
Lees ook:Overzicht september 2008: Meest gelezen berichten
Lees ook:Overzicht januari 2008: Meest gelezen berichten
Lees ook:De 10 meest gelezen berichten van 2007
Lees ook:Het Geluid van Q-music geraden, nieuw geluid (audio)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>