NOS langer zeker van de Tour de France

NOSDe Tour de France moet nog van start gaan, maar nu al heeft de NOS goed nieuws voor de volgende wielerrondes van Frankrijk. De publieke omroep heeft namelijk overeenstem-ming bereikt met de tourorganisator ASO wat betreft de uitzendrechten. De NOS mag ook in 2009, 2010 en 2011 de Tour de France verslaan via radio, televisie, internet en via mobiel.

NOS-mediadirecteur Jan de Jong zegt tegenover de persdienst ANP: "In jaren zonder EK en WK voetbal en Olympische Spelen is de Tour het sportieve hoogtepunt van de zomer. De Tour is veel meer dan alleen maar een wielerkoers."

De overeenkomst met tourorganisatie ASO betreft ook de uitzend-rechten voor klassiekers als Parijs-Roubaix en Luik-Bastenaken-Luik. Met het binnen-halen van deze rechten zal Radio 1 met de NOS proberen om de koppositie vast te houden. Niet alleen tijdens de Tour de France, maar in de gehele sportverslaggeving.

Zie ook:
- Tour-verslaggever Jacques Chapel overleden
- Gold tourt mee van Bretagne naar Parijs
- Tour de France dagelijks te volgen op Radio 1

Lees ook:Beklimming Alpe d’Huez ook een top in online streams
Lees ook:2,3 Miljoen luisteraars voor Radio Tour de France
Lees ook:Gold tourt mee van Bretagne naar Parijs
Lees ook:Tour de France 2008 dagelijks te volgen op Radio 1
Lees ook:NOS Radio Tour de France ook dit jaar on air

1 Reacties // Reageer

One thought on “NOS langer zeker van de Tour de France

  1. Jan

    Een goede zaak dat dit sportevenement bij de publieke omroep blijft. Zij kunnen als geen ander dit verslaan; dit is zoals radio moet klinken: informatief en onderhoudend. Vroeger (toen het nog niet live op tv was)
    was dit evenement zelfs een tijdje op Hilversum III met o.a. Joost den Draayer en jingles als ‘pop op de pedalen’. Nu nog een paar Nederlandse zeges en we gaan allemaal weer aan die goede oude radio!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>