Radioactive headlines week 21: zwangerschappen en luistercijfers

Radioactive headlines week 21 - 2008Naast de maandelijkse rapportage over de luistercijfers van de Nederlandse radio-stations, werd afgelopen week ook meer bekend over het privéleven van de radio-dj’s. 3FM-jock Michiel Veenstra wordt vader en 538-dj Froukje Both maakte later in de week ook bekend dat ze zwanger is. Naast dit showbizz-nieuws was er ook écht nieuws, onder meer over de eindexamens, het EK Voetbal 2008 en over 3D-geluid.

Maandag begonnen de eindexamens voor de middelbare scholieren en Radio 3FM richtte zich de afgelopen week daarom extra op haar jonge luisteraars en bracht vier keer per dag het Eindexamenjournaal.

Sinds maandag heeft Radio 2 een nieuw digitaal kanaal gelanceerd onder de naam ‘Radio 2 In Concert’. Op deze zender zijn 24 uur per dag registraties van concerten te horen. Het opvallende is dat Radio 2 de zender in Surround Sound brengt, een soort van 3D-geluid. Het Surround Sound bestaat uit vijf verschillende audiokanalen en dat geeft de luisteraar het gevoel echt bij het concert aanwezig te zijn.

Giel Beelen was vorig jaar te zien met een eigen televisieprogramma. Deze week werd bekend dat de ochtendjock van 3FM ook deze zomer weer op tv te zien zal zijn. In het nieuwe programma ‘Factor Giel’ gaat de radio-dj weer extreme expirimenten doen.

Het EK Voetbal 2008 komt snel dichterbij en in aanloop naar dat kampioenschap hebben Radio 538 en Radio Digitaal een nieuwe (tijdelijke) themazender gelanceerd: 538 EK Radio. Op de online zender zullen Peter Heerschop en Viggo Waas vanuit Zwitserland voor- en nabeschouwingen leveren van alle wedstrijden. Daarnaast zal Humberto Tan vanuit Zwitserland exclusieve reportages maken. Ook het boegbeeld van 538, Edwin Evers, zal op 538 EK Radio te horen zijn.

Donderdag maakte het Radiolog Luisteronderzoek de meest recente luistercijfers bekend. Radio 538 bleef in de periode maart-april marktleider met 11,2%, nog voor Radio 2 (10,4%) en Sky Radio (9,0%). Qua aandelen waren er geen grote verschuivingen, alleen Radio Veronica en Radio 10 Gold wisten een grote sprong omhoog te maken. Voor Veronica was het marktaandeel van 6,2% zelfs het hoogste ooit sinds de start in 2003.

Headlines archief:
- Week 20 (start van Curry’s Wake Up Call)
- Week 19 (transfers radio-dj’s)

Lees ook:Beste live concerten vanaf vandaag in Surround Sound
Lees ook:Radioactive headlines week 16: Het Geluid, Armin en The Seventies
Lees ook:Radioactive headlines week 22: In de van van Het Geluid
Lees ook:Radioactive headlines week 31: Kicken keihard terug
Lees ook:Radioactive headlines week 46

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>