Radioactive headlines week 22: In de van van Het Geluid

Radioactive headlines week 22 - 2008Nog een week en dan begint het EK Voetbal 2008. Voor de radiozenders is er geen ontkomen aan; sterker nog, het kampioen-schap is een mooie gelegenheid om met verrassende acties te komen en uitzendingen vanaf locatie te maken. Naast het nieuws over het EK is een groot deel van radio-luisterend Nederland in de ban van Het Geluid van Q-music. Wat kan het nou zijn? De Jury heeft inmiddels een tip gegeven.

Vorige week was op Radioactive nog te lezen wat Q-music kan doen wanneer het heel lang duurt voordat Het Geluid geraden wordt. De Jury van radiospel op Q-music kan tips gaan geven. Donderdagochtend was het dan zover en werd in het programma van Ruud de Wild een tip gegeven. Hier lees je meer over dé tip.

Dan de EK-gekte die niet alleen in de supermarkten en op televisie losgebarsten is. Ook de diverse radiozenders besteden er aandacht aan. De ‘Coen & Sander Show’ van Radio 3FM zendt bijvoorbeeld elke EK-dag live uit vanuit Bern, Zwitserland. Coen Swijnenberg en Sander Lantinga zitten er in ieder geval van 8 tot en met 18 juni en hun programma is tijdens het EK ook in het weekend te horen.

Radio Veronica geeft -als één van de vele zenders- kaarten weg voor alle wedstrijden die Nederland in de kwartfinales speelt. Om die actie onder de aandacht te brengen, gaat de radiozender het land door met een mega grote Veronica-voetbal.

Naast de themazender ’538 EK Radio’ van Radio Digitaal komt Radio 1 in samenwerking met de Wereldomroep met ‘EKFM’. Via internet én via lokale etherfrequenties in Bern, Basel en Wenen is de tijdelijke zender EKFM het gehele kampioenschap te horen.

Tot slot van dit weekoverzicht: aan het eind van de week kwam media-ondernemer Harry de Winter weer terug op de radio. Na een uitstapje naar de Avro keerde De Winter vrijdagavond terug bij Arrow Classic Rock. Daar presenteert de multimiljonair elke week om 23:00 zijn interview- en muziekprogramma ‘Wintertijd’.

Headlines archief:
- Week 21 (zwangerschappen en luistercijfers)
- Week 20 (start van Curry’s Wake Up Call)

Lees ook:Dé tip om Het Geluid te raden
Lees ook:Het Geluid na een aanwijzing geraden (filmpje)
Lees ook:Tweede tip voor Het Geluid van Q-music
Lees ook:De Jury gaat tip geven over Het Geluid
Lees ook:Het Geluid geraden bij Coen en Sander op 3FM (fragment)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>