Lege plek Joop Daalmeijer tijdelijk opgevuld

Joop Daalmeijer wordt per 1 januari 2008 de nieuwe directeur van de NPS. Daalmeijer is nu nog hoofdredacteur van Radio Nederland Wereldomroep (RNW). Zijn vertrek overstap is natuurlijk mooi voor de NPS, maar de Wereldomroep blijft nu wel met een vacature zitten.

De lege plek die Daalmeijer in januari achterlaat wordt tijdelijk opgevuld. Huidig adjunct-hoofdredacteur Wim Jansen zal namelijk de functie van Daalmeijer overnemen, maar dan als waarnemend hoofdredacteur.

Wereldomroep wereldwijd

De Wereldomroep ken ik zelf eigenlijk alleen van 'vroeger' tijdens de vakanties met mijn ouders. In het tijdperk zonder (of op Franse campings beperkt) internet, waren de uitzendingen van de Wereldomroep iedere ochtend en avond een vaste prik op vakantie. Met name het Europees weerbericht was natuurlijk van belang.

Maar de Wereldomroep doet veel meer, zo zendt het echt wereldwijd uit (via de korte golf) en zijn er programma's in tien verschillende talen. Naast de korte golf is de omroep te beluisteren via internet, maar ook via satelliet, pda en podcasts. Daarnaast werkt de Wereldomroep wereldwijd samen met ruim 3.000 radiostations, waardoor de programma's ook op lokale radiostations te horen zijn.

Lees ook:Straks ook Antillen.FM en Oorlogsbodem.FM?
Lees ook:Ex-minister nieuwe voorzitter Wereldomroep
Lees ook:KLM Open 2009 met eigen radiozender
Lees ook:Succes Oranje leidt tot aankoop extra frequenties
Lees ook:Nieuwe frequenties Wereldomroep bij start wintertijd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>