Ex-minister nieuwe voorzitter Wereldomroep

Ben BotOud-minister van Buitenlandse Zaken Ben Bot is benoemd tot bestuursvoorzitter van Radio Nederland Wereldomroep. Hij volgt daarmee Hans van den Broek op, die acht jaar lang de voorzittershamer heeft gehanteerd. Van den Broek was vóór zijn voorzittersschap ook minister van Buitenlandse Zaken. De 70-jarige Bot treedt per direct aan kijkt er naar uit om mee te mogen helpen aan de verdere uitbouw en groei van de Wereldomroep.

Ben Bot noemde het een belangrijke taak van de Wereldomroep om Nederlanders in het buitenland goed op de hoogte te houden van het nieuws. Maar het is volgens Bot van evengroot belang dat de Wereldomroep in het buitenland uitdraagt "waar Nederland voor staat, wat je daar kan doen en wat wij vinden". Daarom is het zo belangrijk dat de Wereldomroep in tien verschillende talen uitzendt, zo zei de nieuwe bestuursvoorzitter tegen de die zender.

Meer over de Wereldomroep:
- Oude audiofragmenten met een actueel tintje
- Lege plek Joop Daalmeijer tijdelijk opgevuld

Lees ook:Lege plek Joop Daalmeijer tijdelijk opgevuld
Lees ook:Radio 1 verslaat het stemmen van Nederland
Lees ook:Wereldomroep moet 32 miljoen bezuinigen, protestuitzending vanuit Den Haag
Lees ook:Wereldomroep en BVN calamiteitenzender Japan
Lees ook:Telegraaf wil Sky Radio Group geheel overnemen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>