Succes Oranje leidt tot aankoop extra frequenties

Nederland is door naar de kwartfinales op het EK Voetbal 2008 en de verwachting is dat zaterdag opnieuw miljoenen mensen voor de buis zitten. Een deel van de Oranjefans zit in Zwitserland, maar er zitten natuurlijk ook nog veel Nederlanders elders in de wereld. De Wereldomroep wil er voor zorgen dat geen enkele fan de wedstrijd tegen Rusland hoeft te missen. De omroep heeft zelfs extra korte-golffrequenties ingekocht.

Om het verslag van de kwartfinalewedstrijd ook aan alle Nederlanders te kunnen doen die in meest verre uithoeken van de wereld zitten, heeft Radio Nederland Wereldomroep extra kortegolffrequenties ingekocht.  Tijdens de poulefase had de Wereldomroep dat ook al gedaan, maar voor de wedstrijd Nederland-Rusland heeft de omroep nog meer frequenties ingekocht. De extra frequenties zijn nodig omdat de Wereldomroep normaal 's avonds geen Nederlandstalige uitzen-dingen verzorgt.

De Wereldomroep zendt via de frequenties 'NOS Langs De Lijn' uit en daardoor is het altijd enthousiaste commentaar van Jack van Gelder op de wedstrijd wereldwijd te ontvangen. Oranjefans in de buurt van speelstad Basel kunnen de wedstrijd ook via EKFM volgen. EKFM is een samenwerking tussen Radio 1 en Radio Nederland Wereldomroep en zendt al sinds 27 mei uit voor de Nederlanders in Zwitserland.

Meer EK Voetbal:
> Radioactive.blog.nl/ek-voetbal

Zie ook:
- Nóg een EK-zender: EKFM
- 538 EK Radio volgt kampioenschap op de voet

Lees ook:Wel en geen aandacht voor voetbal bij FOK!
Lees ook:Nóg een EK-zender: EKFM
Lees ook:Wereldomroep en BVN calamiteitenzender Japan
Lees ook:Publieke zenders passen programmering aan voor WK-finale
Lees ook:Nieuwe frequenties Wereldomroep bij start wintertijd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>