CLO-luisteronderzoek start met Gouden Standaard

Thomas Giger)Het Continu Luister Onderzoek van Intomart GfK introduceert vanaf de meting over januari / februari de nieuwe normweging van de zogeheten Gouden Standaard, schrijft reclamevakblad Adformatie. Nu wordt nog de Zilveren Standaard van de zogeheten MiniCensus gehanteerd. De Mini Census is een onderzoek waarmee gegevens over Nederlandse huishoudens worden verzameld. De nieuwe norm bevat nog actuelere cijfers over de bevolking.

De invoering van de Gouden Standaard zou moeten zorgen voor preciezere onderzoeksresultaten, omdat de bevolkingssamenstelling voortaan nauwkeuriger omschreven is. Het gaat dan vooral om opleiding en leeftijd. Voor radiozenders en adverteerders die specifieke doelgroepen targeten zou het een verbetering kunnen zijn. De vraag is of het gebruik van nieuwe bevolkingsgegevens ook zorgt voor een verrassende beweging in marktaandeel onder radiostations.

Bron: Adformatie via MKB
________________________________________________________________

Lees ook:Nieuwe CLO-standaard heeft mogelijk doelgroepeffect
Lees ook:Radio 2 met afstand grootste publieke stijger
Lees ook:STER biedt radiozendtijd tegen nettokosten per grp
Lees ook:Flinke verschuivingen in marktaandelen radio
Lees ook:Q-music scoort hoogst in ‘Kerstrapport’ Adformatie

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “CLO-luisteronderzoek start met Gouden Standaard

  1. Joep

    Valt wel op dat Radiofreak.nl vaak dingen brengt die jullie ook hebben. Alleen komen zij er later mee..
    Wat ik bij jullie beiden wel mis is de achtergrond. Wat wil die GS nou precies zeggen? Volgens mij weet niemand dat toch?

      /   Reply  / 
  2. Thomas

    @Joep, ik ben niet zo met de ‘concurrentie’ bezig. We hebben allemaal een passie voor radio, maar ieder vult dat op zijn manier in. Iedereen wordt door elkaar geïnspireerd en Radiofreak vast ook door mij, net zoals dat andersom wel eens het geval is.

    Over die achtergrond, die hoop ik volgende week te kunnen geven. Het bericht riep namelijk ook bij mij vragen op.

      /   Reply  / 
  3. MJ

    Kom alleen op RF voor het forum en zelfs daar is het niveau steeds minder.. dan verlang je terug naar de Radioroddels van Radiowereld, nu Radio.nl, maar daar was de pret afgelopen toen EdZ een herhaaldelijk cokesnuiver en kippenn***er werd genoemd :-) )

    Radioactive is prima alternatief aan het worden, alleen zou ik meer berichten willen zien persoonlijk. De anderen hebben er wat meer.

      /   Reply  / 
  4. David de Jong

    Thomas: Wellicht interessant voor een kritisch achtergrondverhaal in Broadcast Magazine?

    (bijv. hoe zijn jongeren vertegenwoordigd, hoe zit het met 20 % allochtonen [CBS-cijfer] die Nederland rijk is, hoe zit het met de kritiek van Bicker Caarten c.s. met de opmerking dat het CLO een herinnerings- en geen luisteronderzoek is, wanneer komen de meters etc etc!)

      /   Reply  / 
  5. Thomas

    @David, zeker een interessant onderwerp, ik wilde er hier op het blog al eens aandacht aan besteden, maar toen was Radio.nl mij net voor met een artikel over de achtergronden bij de luistercijfers. Maar er valt nog genoeg te vragen, dus ik ga er wel iets mee doen.

    Onlangs heb ik Intomart overigens wat vragen gemaild over de Gouden Standaard, waarover ik binnenkort wat meer hoop te kunnen berichten. Bedankt voor het meedenken!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>