Oude audiofragmenten met een actueel tintje

Radio Nederland WereldomroepZo af en toe kom je tijdens wat zinloos gesurf op internet toch nog wat zinnigs tegen. Al eerder gaf ik aan dat de Wereldomroep meer doet dan alleen maar het uitzenden van Nederlandse radioprogramma's in de rest van de wereld. Van de week kwam ik op de site van de Wereldomroep een speciale audio-pagina tegen met daarop mooie en gedenkwaardige audiofragmenten met een link naar de actualiteit.

Per decennium heeft de Wereldomroep een aantal reportages online staan waarbij achtergronden gegeven worden en uiteraard audio te beluisteren is. De Wereldomroep bestaat overigens als meer dan zestig. Op 24 mei 1945 ging het eerste 'wereldprogramma' voor Nederlanders buiten het vaderland de ether in. Dat werd gedaan via de BBC in Londen, aangezien de apparatuur in Nederland verwoest was tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Naast de audiofragmenten uit de zeven decennia waarin de Wereldomroep al uitzendt, staat op de site een aantal documentaires en portretten die gemaakt zijn vanwege het zestigjarig jubileum van de Wereldomroep in 2007. Meer over dat jubileum zie ook de links hieronder.

Zie ook:
- [Foto's] Open dag 60 Jaar Wereldomroep (1)
- [Foto's] Open dag 60 Jaar Wereldomroep (2)

Lees ook:Ex-minister nieuwe voorzitter Wereldomroep
Lees ook:Succes Oranje leidt tot aankoop extra frequenties
Lees ook:[Foto's] Open dag 60 Jaar Wereldomroep (1)
Lees ook:Online samenwerking NRC en Wereldomroep
Lees ook:Live nieuws per mobiel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>