Telegraaf wil Sky Radio Group geheel overnemen

TMG)Als de nieuwe mediawetgeving wordt aangenomen, wil de Telegraaf Media Groep (TMG) wil haar belang in de Sky Radio Group uitbreiden van 28 naar 100 procent. Dat zei TMG-bestuursvoorzitter Ad Swartjes vandaag tijdens de aandeelhoudersvergadering, meldt Beurs.nl. Het concern bezit nu meer dan een kwart van de Nederlandse krantenmarkt en mag daarom maximaal voor 30 procent eigenaar zijn van Sky Radio Group.

Volgende week dinsdag stemt de Tweede Kamer over de nieuwe mediawet waar deze week over is gedebatteerd. De aanpassing maakt het mogelijk dat mediabedrijven een groter belang in zenders nemen dan nu mag. Mediaconcerns mogen volgens de nieuwe wet in totaal 90 procent bezitten van kranten en radio- en tv-stations.

SBS

Interessant is ook dat TMG een groter belang in SBS overweegt. Het concern bezit 20 procent van het radio- en televisiebedrijf, de overige 80 procent zijn van de aandeelhouders KKR en Permira. Zij willen het door hen gekochte ProSieben Sat 1 samenvoegen met SBS en daarom de kosten van die bedrijven zo laag mogelijk houden. Dat is de reden dat de uitgaven bij SBS beperkingen kennen en dat een radiostation als Caz! qua budget niet veel speelruimte heeft.

Zie ook:
Telegraaf-concern wil groter belang in radio en tv
Alleen financieel motief voor belang De Mol in SBS?

Lees ook:Alleen financieel motief voor belang De Mol in SBS?
Lees ook:Sky Radio geraakt door slechte advertentiemarkt
Lees ook:Telegraaf-concern wil groter belang in radio en tv
Lees ook:Kranten mogen ruimer participeren in radio en tv
Lees ook:SLAM!FM: een jong ’538′ onder De Zwart en Harding?

1 Reacties // Reageer

One thought on “Telegraaf wil Sky Radio Group geheel overnemen

  1. mr x

    Ik werk bij een landelijk station en kan je vertellen dat marketing alles is in dit competetieve radiolandschap. CAZ redt het niet van de concurrentie omdat zij er niet zoveel tegenaan kunnen gooien als een Sky of 538. Een station als SLAM! heeft hetzelfde probleem, die doen alles van vijf miljoen per jaar. Peanuts vergeleken bij de marketingmachines van de grote jongens.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>