Oude stations herleven digitaal

Radioactive.blog.nl | Radio 10 GroepMet de introductie van Radio Digitaal zijn drie oude radionamen terug van weggeweest. Het gaat om Power FM, Love Radio en JFK (Jazzy, Funky Kool). Die behoorden toe aan de voormalige Radio 10 Groep, die zoals bekend is overgenomen door Talpa. Power FM is (in tegenstelling tot de hitradio van vroeger) nu een classic rockstation. Love Radio en JFK zenden wél volgens het oorspronkelijke format uit; lovesongs en lichte jazz.
Power FM en Love Radio hebben een vernieuwd logo. Dat van JFK lijkt nog erg op het origineel van een paar jaar terug, maar is ook wel leuk. Geïnspireerd door de arrival- en departureborden op het vliegveld (John F. Kennedy Airport).

Radioactive.blog.nl | Logo's van Power FM, Love Radio en JFK [ Radio Digitaal ]

Verder zijn twee webkanalen gebaseerd op programma’s van Radio 538. Zo kan de Nonstop 40 vanaf nu dag en nacht worden beluisterd. Leuk voor wie even de nieuwste hits wil horen, maar ik vraag me af of het niet snel verveelt. Het zou leuker zijn om ook wat recurrents en recente classics te draaien dan steeds dezelfde 40 platen in de repeat. Maar ja, dan is het geen Nonstop 40 meer. Het kanaal 24/7 Dance is geïnspireerd door Van Diepens Dance Department.

Daarnaast zijn er nog nieuwe namen, die voor zich spreken. Hits 4 Kids richt zich overigens op een iets oudere doelgroep dan Radio BemBem van Q Music. Flashback Radio gaat terug naar de tijd van de kubus en extravagante kapsels, de jaren tachtig. Misschien een wat eenzijdig format, want zelfs het 80′s en 90′s-format van Radio Veronica komt vaak beperkt over. Hopelijk heeft Talpa wat meer titels in de database :-) .

Lees ook:

Radio Digitaal gelanceerd
Update | Start Radio Digitaal
Automatisering webradio’s klaar
Talpa start digitale radio
________________________________________________________________

Lees ook:Ray en Anita openen Sky Radio Dance Classics
Lees ook:Talpa gaat kerstconcurrentie aan met Sky Radio
Lees ook:Radio Digitaal lanceert nieuw station: Pure Pop Radio
Lees ook:Update | Start Radio Digitaal
Lees ook:Herinnert u zich déze nog… nog… nog… nog…?

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Oude stations herleven digitaal

  1. Sandra

    Vind JFK wel fijn klinken en Love Radio had ik gisteravond aanstaan. Ga vandaag op het werk eens classic rock proberen met Power FM. Maar dat Real Rock is niks voor mij, teveel herrie.

      /   Reply  / 
  2. f1sven

    De streams doen het helemaal niet, jammer hoor!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>