Update | Start Radio Digitaal

Radioactive.blog.nl | Online luisteren via pc of laptop [ Stock.xchng ]John de Mol ziet toekomst in webradio en pakt de zaken meteen groots aan. We waren natuurlijk niet anders gewend van de mediaondernemer. Juize FM, het hiphop- en R&B-zusje van Radio 538, is lang niet genoeg voor de ambities van Talpa. Daarom lanceert het bedrijf vandaag maar liefst acht webradio’s via het platform Radio Digitaal. En de opening wordt verricht door de grootste fan van Talpa’s Barend & Van Dorp.
Niemand minder dan Jan Peter Balkenende geeft vanmiddag het startsein voor de webkanalen, met onder meer de muziekstromingen dance, pop en rock, maar ook jazz. Talpa richt zich hiermee op mensen die aan het werk zijn en intussen via de computer naar muziek willen luisteren. De officiële opening kan vanaf 17.00 uur rechtstreeks worden gevolgd via een videoregistratie op de site van Radio Digitaal en duurt tot 17.30 uur.

Radioactive.blog.nl | Aftellen voor de lancering [ Radio Digitaal ]

De muziekkanalen verschillen niet helemáál van gewone radiostations, want ook hier worden commercials uitgezonden. Reclamevrij luisteren is(in de toekomst) mogelijk, maar dan wél tegen betaling. Ik vraag me dus af of dit een écht alternatief is voor etherradio. Maar als de hoeveelheid reclame (in het begin) relatief klein is, kan het tóch concurrentie zijn voor Sky Radio.

Lees ook:

Automatisering webradio’s klaar
Talpa start digitale radio
________________________________________________________________

Lees ook:Radio Digitaal lanceert compacte webradiospeler
Lees ook:Talpa zet hoog in met Radio Digitaal
Lees ook:Sky Radio volgt Radio Digitaal in multimedia-spots
Lees ook:Automatisering webradio’s klaar
Lees ook:Talpa start digitale radio

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Update | Start Radio Digitaal

  1. Luciel

    nou nou, acht skyradio`s er bij op een dag, ik ben echt benieuwd of het ECHT voor elk wat wils is.
    Want Talpa kennende zal het wel een lekker comercieel bij elkaar geflanst pakketje met MP3 machientjes zijn.
    Als je op TV nog steeds met Funniest Home Video`s komt, waarmee kom je dan op de proppen met acht eigen radiostations ?
    Maar goed ik wacht eerst wel even geduldig af en zal het een kans geven.
    GreetZ Luluke.

      /   Reply  / 
  2. Danny Moerkerke

    Ik vind het op zich een heel slim idee omdat Talpa zich op deza manier als MERK neerzet en Talpa gebruikt als paraplu voor meerdere stations.
    maar het werpt wel de vraag op WAT men op die extra kanalen gaat neerzetten. De radio-industrie staart zich nogal blind op DABDRM/HD-radio etc. en ook daarvoor geldt dat het belangrijk is wat je met die extra kanalen gaat doen.
    Meer van hetzelfde is naar mijn idee niet waar de luisteraar op zit te wachten.

      /   Reply  / 
  3. Erwin

    Inderdaad, het moet wel iets toevoegen aan de terrestial radio. En ook op internet is de concurentie moordend dus onderscheid maken is het ‘toverwoord’…
    Ik ben erg benieuwd naar dat JFK, hopelijk beter dan Arrow Jazz FM.

      /   Reply  / 
  4. Thomas Giger

    Talpa doet dat wel goed, vind ik. Als je ziet wat ze ook allemaal doen met Talpa.tv, dat is echt vernieuwend. Talpa ziet de website niet (alleen) als een verlengstuk van de zender, maar als een zelfstándig kanaal (alleen dan via het web).

    Op de verschillende programmasites komen steeds meer exclusieve reportages om het tv-programma heen, gemaakt op opnamesets van Talpa-dramaseries, waaronder interviews met de cast, etc. En je hebt natuurlijk ook de functie Programma Gemist, alleen met een veel betere beeld- en geluidskwaliteit dan de Publieke Omroep.

    Radio Digitaal maakt deel uit van die multimediale strategie. Respect voor John de Mol, hoor. Een groot deel van Nederland vindt het zogenaamd allemaal ‘niets’, maar die mensen beseffen volgens mij niet welke vooruistrevende impuls Talpa geeft aan het medialandschap.

    PS – Ik werk niet bij Talpa :-)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>