Automatisering webradio’s klaar

Radioactive.blog.nl | Radio DigitaalMedialeverancier Music & Images in Hilversum heeft de complete automatisering voor de nieuwe online muziekkanalen van Talpa geleverd. Via het internetplatform Radio Digitaal gaan op 25 april acht webradio’s de lucht in. Talpa Radio richt zich hiermee op mensen die thuis of op het werk graag naar muziek luisteren, terwijl ze op de computer werken. Goed idee, alleen jammer van de reclame…
Radioactive.blog.nl | Uitzendstraat Radio Digitaal [ Music & Images ]De uitzendstations zijn opgebouwd rond de in radioland veel gebruikte software van Dalet en kunnen naast muziek ook gelijktijdig bewegend beeld uitzenden, zoals foto’s en videoclips. Nou, zo te zien heeft een een aardig centje gekost. Alleen het beste van het beste!

De zenders van Radio Digitaal zijn dus vooral bedoeld als achtergrondprogramma. Dan vraag ik me wel af, of mensen de reclame tussen de muziek ook echt (bewust) zullen hóren. Maar dat zal ervaring moeten uitwijzen.

Lees ook: Talpa start digitale radio

Nog een noot van de redactie… Deze website is opgezet voor radioliefhebbers. Dat zijn radiomákers, maar ook radioluísteraars. Gave studiofoto’s, vette processing, gelikte formats en strakke jingles zullen je misschien weinig zeggen als je een doorsnee luisteraar bent. Dus vandaar deze nieuwe rubriek: Freaks only! :-)
________________________________________________________________

Lees ook:Radio Digitaal gelanceerd
Lees ook:Radio Digitaal lanceert nieuw station: Pure Pop Radio
Lees ook:Update | Start Radio Digitaal
Lees ook:Radio Digitaal vandaag gestart met Kersthits.nl
Lees ook:Talpa gaat kerstconcurrentie aan met Sky Radio

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Automatisering webradio’s klaar

  1. Erwin

    Is het al bekend welke soundprocessing ze gaan gebruiken voor hun streams?

      /   Reply  / 
  2. Thomas Giger

    Het wordt nu wel érg freaky :-) maar goed, kijk eens op de originele foto op de site: http://www.music-images.nl/
    in de vierde (meest rechtse) kast zie je volgens mij twee Optimods, een nieuwe (met groot middendisplay), daaronder zou een (grijze) 8200 kunnen staan en een stukje lager een (rode) Warsanis. Als het écht zo is, ben ik wel benieuwd hoe het zou klinken als je ze achter elkaar zet ;-) . Nee, puur gissen, geen idee dus.

      /   Reply  / 
  3. Erwin

    Ik had zelf ook al zo’n idee dat dat het processings rack was in iedergeval kan ik me er iets bij voorstellen dat dit het inderdaad wel eens zou kunnen zijn. Maar goed, even afwachten wat men gaat gebruiken dus.

      /   Reply  / 
  4. Tj Boersma

    Kijk eens op Radio FM als je eens naar wat anders wilt luisteren. Je vindt er de grootste collectie van online audio streams.

      /   Reply  / 
  5. Thomas Giger

    Dank voor je suggestie, ik heb ‘m meteen bij de webradio-links gezet.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>