Herinnert u zich déze nog… nog… nog… nog…?

Radio 10 Groep)Welkom thuis, welkom thuis, van je werk of uit de les, het einde van de middag, Evers tussen drie en zeeeees. Met die jingle begon Edwin Evers – toen nog relatief onbekend – in 1992 elke werkdag zijn middagprogramma op misschien wel één van de beste hitradiostations die ons land gekend heeft: Power FM, het kleine broertje van Radio 10 (Gold), eveneens eigendom van Arcade. Een Amerikaans geprogrammeerde zender met een top-sound.

Wim Rigter was programmaleider en Peter Belt hoofd muziek bij het radiostation met stoere muziek, vette processing (Inovonics), heftige jingles (‘Power means music’ en ‘The music first’ waren enkele slogans), liners ingesproken door Kevin McCarthy (’20 minutes of non-stop power’) en een getalenteerd dj-team.

Selector

Naast Evers hoorden we onder meer Edwin Diergaarde, Gijs Staverman, Luc van Rooij en zelfs nog even Rob Stenders, die vanwege ruzie met Lex Harding net weg was gegaan bij Veronica en er binnen een week achter kwam dat commerciële muziekradio met via Selector geprepte playlisten niets voor hem was.

Top-radio, een stuk beter en strakker dan Radio 3. Helaas zat het station alleen op de kabel en bleven de luistercijfers minimaal. Binnen een jaar ging de ‘power’ uit Power FM en werd de muziekcomputer van de Sky-kloon Love Radio op de stroom aangesloten. De namen Power FM en Love Radio leven nu voort bij Radio Digitaal.

Gewist

Ik heb nog cassettebandjes uit die tijd liggen, maar het laatste uur kan ik helaas niet meer vinden. Dat zal wel gewist zijn door een uitzending van Staverman & Van Inkel ofzo. Gelukkig hebben de collega’s van Radio.nl dat uur nu online staan. Waarvoor hartelijk dank!
________________________________________________________________

Lees ook:Oude stations herleven digitaal
Lees ook:Nieuwe invulmethode doet weekbereik 73% groeien
Lees ook:Evenbeeld Edwin Evers krijgt vorm
Lees ook:Edwin Evers stopt bij The Voice Of Holland
Lees ook:Radio Decibel verlaat verkooporganisatie E-power

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Herinnert u zich déze nog… nog… nog… nog…?

  1. Erwin

    Inovonics bij Power FM? Radio 10 had dit apparaat toch alleen? Power FM klonk behoorlijk vet voor Inovonics begrippen namelijk.

      /   Reply  / 
  2. rene

    zeg maar orban 8200fm…

      /   Reply  / 
  3. Thomas

    O, dacht dat ik er een Inovonics in het rek zag staan. Die hoorde dan zeker bij de processing van 10? (Zat allemaal onder elkaar in één processingrack, zag ik op een foto – of het was voor de studio-afluistering van Power FM)

    René, je bent kennelijk goed ingevoerd. Zelf bij de Radio 10 Groep gewerkt?

      /   Reply  / 
  4. Erwin

    Ik vraag me af of in de tijd van Power FM de 8200 al in de markt was. Ik dacht dat men altijd iets van het Franse merk IDT gebruikte. Wie het zeker weet mag het zeggen want het was een hele eigen identieke sound die je nergens meer tegenkomt.

      /   Reply  / 
  5. Thomas

    Ja, een bijzonder geluid. Veronica op Radio 3 had dat ook in die tijd, toen ze op het Lapersveld zaten. Er zat – volgens verhalen die ik heb gehoord – een Audio Prizm van Gentner tussen en een Aphex Big Bottom. En dat alles ging bij de Radio 3-eindregie vast nog door een Optimod. Alleen Jeroen van Inkel had de sleutel van het kastje waar het allemaal inzat – het best bewaarde geheim van Veronica :-) .

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>