Radio 1 herdenkt tien jaar 9/11

Radio 1 blikt dit weekend terug op de terroristische aanslagen, die zondag tien jaar geleden de Verenigde Staten troffen en de wereld in één klap veranderden. De publieke nieuws- en sportzender besteedt hier op zowel de dagen voorafgaand, als op zondag 11 september, aandacht aan. Behalve terugblikken wordt ook vooruit gekeken: hoe hebben de aanslagen de wereld veranderd en wat merken we daar nu nog van? Wat is bijvoorbeeld de invloed geweest op het gebied van terrorismewetgeving en de privacy? Tal van deskundigen schuiven in de Radio 1 programma’s aan en praten over wetgeving, maatregelen, bestrijding en bedreiging van terrorisme.

De gebeurtenis loopt als een rode draad door de programmering. Radio 1 gaat terug naar 9 september 2001 met onder andere oud-premier Wim Kok. Hoe verliep zijn dag, wat waren de issues die toen belangrijk waren? Ook met oud-correspondenten Charles Groenhuijsen en Max Westerman, die op dat moment in New York werkten, wordt teruggeblikt. Daarnaast vertellen luisteraars hun verhalen: alledaagse belevingen en ontmoetingen, die dankzij het nieuws helderder in het geheugen liggen dan willekeurige andere dagen.

Op zondagmiddag doet de NOS verslaggever Wessel de Jong live verslag vanuit Ground Zero in New York. De herdenkingsceremonie start rond 14.40 uur. In het bijzijn van onder meer nabestaanden, president Barack Obama en George Bush wordt stilgestaan bij de ramp.

Lees ook:Caz! zoekt verhalen luisteraars over vijf jaar 9/11
Lees ook:Drie jaar Coen en Sander Show op 3FM
Lees ook:Documentaires over complotdenken rond 9/11
Lees ook:Radio 1 zendt Jaaroverzicht, Nieuwjaarsreceptie en Marathoninterviews uit
Lees ook:3FM maakt radio-uitzending voor doven

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>