Radio 1 zendt Jaaroverzicht, Nieuwjaarsreceptie en Marathoninterviews uit

Rond de feestdagen heeft Radio 1 – net als bijna elke andere zender – wijzigingen in de programmering. Daarnaast zendt de publieke nieuws- en sportzender traditiegetrouw op 31 december De Terugblik uit: het Radio 1 Jaaroverzicht met een overzicht van de belangrijkste nieuwsgebeurtenissen van 2010. Op 1 januari wordt vooruitgekeken naar 2011 in de Radio 1 Nieuwjaarsreceptie.

Kersttoespraak

Traditiegetrouw doet Koningin Beatrix een kersttoespraak op eerste kerstdag. Om 13.00 uur is de toespraak – die enkele dagen eerder is opgenomen – te horen via onder andere Radio 1.

Oud en nieuw

Op oudejaarsdag blikt Radio 1 van 9.00 tot 17.00 terug op het jaar en komen de belangrijkste nieuws- en sportgebeurtenissen van 2010 aan bod. Van 12.00 tot 17.00 uur komt deze uitzending live vanuit café De Kroon in Amsterdam. Op nieuwjaarsdag ontvangen de presentatoren in Studiocafé Desmet in Amsterdam een keur aan studiogasten met wie ze in een sfeervolle setting vooruit gaan kijken naar 2011. Waar staat Nederland op 1/1/11 en waar gaan we dit jaar naartoe? De gesprekken worden afgewisseld met live-muziek en verschillende standup comedians die alternatieve nieuwjaarsspeeches zullen houden.

Verdere wijzigingen

Rond de feestdagen besteden Radio 1-programma’s aandacht aan kerstverhalen en beschouwende gesprekken met mensen die in het nieuws waren. Op kerstavond start het eerste Marathoninterview (VPRO) van een reeks van zes, die tussen 19.00 en 22.00 uur tot en met woensdag 29 december wordt uitgezonden. Marathongasten zijn Bas Heijne, Francine Houben, Tijs Goldschmidt, Piet de Rooy, A.L. Snijders (pseudoniem voor Peter Müller) en Guy Verhofstadt.

Op 26 december een extra lange uitzending van de Kersttribune (Omroep MAX), waarin onder andere Khalid Boulahrouz terugkijkt op het afgelopen voetbaljaar. Op de kerstdagen vertellen gasten van 16.30 tot 18.00 uur in Kerst op 1 (EO/KRO) aan de hand thema’s uit Bijbelse kerstverhalen over hun persoonlijke missie. Van 22.00 tot 23.00 uur vinden rondom de kerstboom beschouwende gesprekken plaats met mensen die het afgelopen jaar in het nieuws stonden.

De laatste dagen van het jaar op 1 (KRO/NTR/VARA) horen luisteraars van 9.30 tot 12.00 uur vier dagen lang nieuws van alle kanten uit de hele wereld. Op 30 december wordt om 20.30 uur de luisterfilm Tirza (BNN), uitgezonden, gevolgd door het eerste deel van een extra uitzending van BNN Today.

De feestdagenprogrammering wordt afgesloten met de Echte Jannen Nieuwjaarspecial (PowNed), waarin presentatoren Jan Dijkgraaf en Jan Roos met de leukste gasten nog eens terugkijken op 2010.

Lees ook:Radio 4 woensdag live vanuit Maastricht
Lees ook:Decennium10Daagse terugblik op na 10 jaar in 21e eeuw
Lees ook:Decenniumochtend live vanuit Beeld & Geluid
Lees ook:Extra nieuwsuitzendingen van de Wereldomroep vanwege vertrek Mubarak
Lees ook:53N8MIS, een bijzonder kerstfeest met Blof

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>