Caz! zoekt verhalen luisteraars over vijf jaar 9/11

SBS)Maandag is het vijf jaar geleden dat een schok door de hele wereld ging na de grootste aanslag in de geschiedenis tot nu toe – laten we hopen, dat het zo blijft. Caz! vraagt luisteraars op 11 september hun gedachten en gevoelens over ‘nine eleven’ te uiten, zo meldt de zender aan onze redactie. Zij kunnen hun verhaal vertellen via de website van het station en muziek aanvragen die ze bij de sfeer van deze dag vinden passen.

Hoewel ik me afvraag of de aanslagen in Nederland vijf jaar na dato nog heel erg léven, vind ik de actie sympathiek. Een stukje maatschappelijk bewustzijn dat je als radiostation uitspreekt. En op 11 september zal de herdenking in de VS wel een belangrijk gespreksonderwerp zijn. Een deel van de reacties wordt overigens op muziek gezet en die montage wordt later op de dag uitgezonden op Caz!.
________________________________________________________________

Lees ook:Veronica sleept Radio Veronic voor de rechter
Lees ook:3FM lanceert Social Radio
Lees ook:Win een rol als pornoster bij 97X
Lees ook:3FM-dj Michiel Veenstra zoekt 10.000 helpers
Lees ook:Documentaires over complotdenken rond 9/11

1 Reacties // Reageer

One thought on “Caz! zoekt verhalen luisteraars over vijf jaar 9/11

  1. Jasper

    Wat een onzin. Het is helemaal niet sympatiek. Het is gewoon een publiciteitsstunt over de rug van alle ellende die bij 9/11 kwam kijken. Compleet respectloos naar de slachtoffers en de nabestaanden.

    Ik twijfel niet aan de oprechtheid van de programmamakers, maar het is natuurlijk ridicuul dat een vrolijke popzender *die niet eens bestond 5 jaar geleden* ineens dit zware onderwerp op de zender pleurt.

    Dat gebeurt niet uit maatschappelijke betrokkenheid, maar gewoon om via een ‘leuke actie’ een persberichtje en een paar luisteraars te trekken. Overwel: winst maken over de rug van de slachtoffers.

    Wat is Caz nu? Een vrolijke popzender, of de nationale sippe herdenkingen zender? Gaan ze nu ook de moorden op van Gogh en Fortuyn herdenken? En de ontploffing in Enschede en de brand in Volendam? De bomaanslagen in Madrid en London? Die in Turkije misschien ook maar?

    [Toegegeven, KidV mag praten over Fortuyn -hij was erbij]

    Overigens geldt dit niet alleen voor Caz, maar voor 90% van de herdenkingsprogramma’s. Er zijn er bijna geen die op een fatsoenlijke manier de boel herdenken. De meeste zijn er gewoon op uit om kijkers of luisteraars te trekken, en dus proberen ze allemaal de boel zoveel mogelijk te dramatiseren.

    Je bent diep gezonken als je winst wilt maken over de rug van de slachtoffers van 9/11.

    Gatferdamme. Walchelijk.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>