Radioactive headlines week 25: EK, contracten en zomer

Radioactive headlines week 25 - 2008Je kunt het niet gemist hebben: Nederland is uitgeschakeld op het EK voetbal 2008. Dat betekent ook dat de acties rondom het EK sterk zullen afnemen, zo ook bij de radiostations. De 3FM-programma’s ‘Stenders Eetvermaak’ en de ‘Coen & Sander Show’ kwamen live uit Zwitserland en de crew reisde met Oranje mee. En het grote Oranjefeest van Radio 538 was ook direct het laatste feestje.

Eerder deze week verhuisden de makers van de 3FM-shows in Zwitserland nog van Bern naar Basel, maar met de uitschakeling van Oranje op het EK is een verdere verlenging niet nodig. De laatste EK-editie van de ‘Coen & Sander Show’ is zondag tussen 12:00 en 15:00 nog wel te horen, maar zal gewoon vanuit Nederland gemaakt worden door Sander Lantinga.

Terug naar het begin van de week, want maandag vond in het Instituut voor Beeld & Geluid in Hilversum de uitreiking plaats van de Radiobitches Awards 2008. De prijzen voor radiovrouwen werden uitgereikt in zeven verschillende categorieën. Vooraf was al bekend dat Jeanne Kooijmans de Oeuvre Award zou winnen. Een overzicht van alle winnaressen plus een fotoverslag van de awardshow is hier te zien.

Tijdens de Radiobitches Awards werd ook bekend gemaakt wat er met de Veronica Radioschool gaat gebeuren. De radioschool gaat samen met de Veronica Filmschool op in het nieuwe V-Academy. De eerste klas met tien talenten gaat in september 2008 van start.

Afgelopen week was er ook heel wat contractnieuws, zo werd bekend dat Daphne Dekkers na de zomer op 100%NL te horen zal zijn. En 3FM-dj Michiel Veenstra, in dienst van de NPS, verlengde zijn contract voor een periode van twee jaar. Ook Rob van Someren zette zijn handtekening onder een nieuw contract; de dj van Radio Veronica zal zeker nog tot de zomer van 2011 op die zender te horen zijn.

Donderdag werden zoals maandelijks gebruikelijk de luistercijfers voor radio bekend gemaakt. Radio 538 is nog steeds marktleider en het station wist die positie zelfs nog wat te versterken, mede door het halve procent verlies in martkaandeel van Radio 2 (de nummer van Nederland). Alle cijfers inclusief een diepgaande analyse zijn hier na te lezen.

Q-music sloot vrijdag de werkweek af met de ‘Foute Dag‘. De hele dag stond in het teken van de foute muziek die normaal slechts één uurtje per dag te horen is in het ‘Foute Uur’. Vrijdag zond Q-music voor de vierde keer de ‘Foute 111′ uit, samengesteld door de luisteraars van het radiostation. ‘s Avonds was er nog een ‘Foute Mix’ te horen en later op de avond vond in Bunnik de ‘Foute Party’ plaats. Lekker fout dus.

Tot slot van de headlines van deze week: 21 juni, het begin van de zomer. Sky Radio greep de start van de zomer aan voor de actie ‘Luister en win een BMW cabrio‘. Elke dag geeft de non-stopzender een autosleutel weg, maar slechts één van de 27 weg te geven sleutels past op de cabrio. Nog meer zomer op de radio was te horen bij 10 Gold die de ‘Zomer Top 100‘ uitzond. Ruim honderd lokale omroepen en internetradiostations kunnen deze zomer ook een zomerse hitlijst uitzenden, namelijk de ‘Zomerse 50‘. De lijst met vijftig zomerse platen is een actie van lokale omroepen in Nederland en België en ieder jaar doen er ruim 150 omroepen aan mee.

Headlines archief:
- Week 24 (ek voetbal)
- Week 23 (het geluid, dolf jansen en het ek)

Lees ook:Sky Radio-luisteraar Niels winnaar BMW cabrio
Lees ook:Het dak eraf bij de start van de zomer op Sky Radio
Lees ook:Radio 538 organiseert Cabrio Concert
Lees ook:Q-music speelt bingo met rijbewijzen
Lees ook:Q-music presenteert de Foute Party 2009

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>