Beste live concerten vanaf vandaag in Surround Sound

Radio 2 In Concert zendt uit in Surround SoundZoals twee maanden geleden reeds aange-kondigd lanceert Radio 2 op maandag 19 mei 2008 het digitale kanaal 'Radio 2 In Concert'. Het opmerkelijke aan de concertzender is dat het geluid 3D is doordat er wordt uitgezon-den in Surround Sound. Het Surround Sound bestaat uit minimaal vijf verschillende audio-kanalen en dat geeft de luisteraar het gevoel alsof ie écht bij een concert aanwezig is.

Voor die 3D-geluidsbeleving moet  de randapparatuur op de computer zich wel lenen voor het Surround Sound. Wanneer dat niet het geval is, dan is 'Radio 2 In Concert' ook gewoon via een reguliere stereo-stream te beluisteren.

Het nieuwe digitaal themakanaal 'Radio 2 In Concert' zendt vanaf 19 mei 24 uur per dag concerten uit die afkomstig zijn uit het Radio 2-archief. Je moet hierbij denken aan aan concerten van onder andere U2, Bruce Springsteen, Golden Earring en Katie Melu.

Zie ook:
- 3D-geluid op themakanaal van Radio 2

Lees ook:3D-geluid op themakanaal van Radio 2
Lees ook:Radioactive headlines week 21: zwangerschappen en luistercijfers
Lees ook:Concertzender lanceert drie van acht themakanalen
Lees ook:Radio 4 biedt honderd concerten on demand aan in online Concerthuis
Lees ook:Beleef het in 3D bij concertfilm van U2

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>