MNM scoort slechter dan voorganger Donna

Een nieuw format, een nieuwe naam een aantal nieuwe dj’s moesten de neerwaartste spiraal van Radio Donna doorbreken. Opvolger MNM ging op 5 januari 2009 van start en moest als hitstation proberen weer marktaandeel te winnen, daar waar Donna de laatste jaren alleen maar verloor. De complete make-over van het Vlaamse radiostation lijkt een vergissing van formaat te worden, zo blijkt uit interne metingen die zijn uitgelekt en in handen zijn van de krant Gazet van Antwerpen. MNM zou ver onder het laagste marktaandeel van Donna (12,5%) scoren.


De eerste cijfers van MNM waren goed, maar dat is logisch: iedereen wilde de nieuwe zender wel eens horen. Daarna zakte het marktaandeel en sinds maart zit MNM onder het niveau van Donna. Zorgwekkend is de opmerking van de krant dat de tendens dalend blijft.

UPDATE: ‘Bij radio win je de oorlog niet met een snelle veldslag’

De Gazet van Antwerpen baseert zich op bronnen binnen de VRT, de eigenaar van MNM. De uitgelekte resultaten zijn de zogenaamde PPM-cijfers, gebaseerd op een nieuwe meettechniek die de VRT gebruikt voor intern onderzoek. Volgens meerdere bronnen zijn de cijfers niet gunstig voor MNM en intern zorgt dat voor enige onrust. De officiële CIM-luistercijfers worden pas begin juli 2009 bekend gemaakt.

MNM wil de cijfers niet bevestigen en gaat verder niet in op de vraag of het nieuwe station daadwerkelijk slechter scoort dan Radio Donna. We weten allemaal dat radio ‘slow business’ is, maar ook hier zien we dat men (te) snel resultaat wil hebben. Geef MNM wat tijd en pas als de cijfers echt alarmerend zijn, dan moet de VRT bijsturen.

Lees ook:MNM scoort daadwerkelijk minder dan voorganger
Lees ook:Nieuwe koers moet Donna uit vrije val halen
Lees ook:Belgische radiomaker: “MNM is een copypaste-radio”
Lees ook:CLO-luisteronderzoek start met Gouden Standaard
Lees ook:Hevige strijd marktleiderschap Q en MNM

1 Reacties // Reageer

One thought on “MNM scoort slechter dan voorganger Donna

  1. Pingback: ‘Bij radio win je de oorlog niet met een snelle veldslag’ | Radioactive

  2. Pingback: MNM scoort daadwerkelijk minder dan voorganger | Radioactive

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>