Aftrap van de lente in ‘Ballroom’ op Ohrfunk

Het wordt langzaam warmer, de bloemetjes beginnen te bloeien en er komen weer blaadjes aan de bomen. Kortom het is lente en dat wordt zaterdagavond gevierd op de Duitse radiozender Ohrfunk. Nu denk je misschien: waarom aandacht voor een Duitse zender? Omdat het een speciale zender is; Ohrfunk is namelijk een webstation dat is opgezet door blinde en slechtziende programmamakers. Een radiozender dat zich helemaal richt die groep mensen, lijkt mij vrij uniek. Daar komt nog bij de Duitse taal geen drempel hoeft te zijn, want het programma ‘Ballroom’ heeft een Nederlandse (gast)presentator.

De ‘interactieve radioparty’ Ballroom is iedere zaterdag te horen vanaf 20:00 uur en loopt vaak door tot ver in de nacht. De show wordt om beurten live gepresenteerd door de diverse presentatoren van Ohrfunk en 21 maart is de Nederlander Jeroen Ploeger gastpresentator. Samen met Markus Bruch geven zij de officiële aftrap voor de lente met een Ballroom waarin allerlei muziekgenres te horen zijn, waarbij Jeroen natuurlijk veel Nederlandse pop en rock meeneemt.

Luisteraars kunnen reageren kunnen reageren via de e-mail ([email protected]) en de reacties kunnen gewoon in het Nederlands geschreven worden. Het radiostation voor blinden en slechtzienden is via het internet te beluisteren via de website Ohrfunk.de (en dan klikken op een van de links bij ‘Zuhören’).

Dit radioblog is genomineerd voor Nobiles Blogger ’09.
Stem hier op Jorn en daarmee op Radioactive.blog.nl!

Lees ook:Wederom marathonuitzending op Ohrfunk
Lees ook:Marathonuitzending op radiozender voor blinden
Lees ook:Bijzondere marathonuitzending op Ohrfunk
Lees ook:Zaterdag marathonuitzending Der Ballroom op Ohrfunk
Lees ook:Vanavond weer Der Ballroom bij Ohrfunk.de

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Aftrap van de lente in ‘Ballroom’ op Ohrfunk

  1. Jeroen Ploeger

    Dag Jorn,

    Na een heftig weekend (zaterdag tot 5.00 uur ‘s nachts uitzending en op zondag de treinreis) is het even rustig. De uitzending was spannend en leuk om te maken. Ik heb een hoop Duitse muziek gehoord die je hier anders nooit op de radio hoort. Ik had de nodige muziek bij me die in Duitsland niet bekend iszoals Milow, The Kyteman, Cidinho & Doca en Empire of the Sun en een nummer van Melissa Etheridge uit de 2 Metersessies-cd. Daartussendoor hebben we veel golden oldies uit voornamelijk de 70s gedraaid.
    We hadden een Nederlander in de uitzending die over Showdown vertelde, een soort tafeltennis voor blinden en slechtzienden. Die sport schijnt in Duitsland nog nauwelijks bekend te zijn.
    Ik kan nog even melden dat Ohrfunk.de zich niet alleen richt op mensen met een visuele beperking maar ook op mensen die goed kunnen zien. Dat vind ik een goede zaak want het draagt bij aan een positieve beeldvorming rond blinden en slechtzienden. Over ongeveer een half jaar zal ik weer een Ballroom gaan maken.

    Hartelijke groet, Jeroen Ploeger

      /   Reply  / 
    1. Jorn

      Dag Jeroen, dank voor je reactie en de aanvulling! Zo te lezen is het dus wel weer een lange nacht geworden! Leuk!

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>