“Wat 3FM kan, kunnen wij ook”

Radio Nederland Wereldomroep)Onder het mom van "wat 3FM kan, kunnen wij ook", gaat de lokale Amsterdamse zender Radio Mart actie voeren. Naar het voorbeeld van de 3FM Serious Request-actie laat een aantal medewerkers van de omroep zich opsluiten in de radiostudio. Dagenlang vasten zoals de 3FM-jocks Ekdom, Stenders en Veenstra deden, zit er om medische redenen niet in. Wat wel in stand gehouden is van het originele format: verzoeknummers.

Vanaf vrijdag 4 januari gaat Radio Mart actie voeren voor schoolkinderen in de binnenlanden van Suriname. De medewerkers die zich laten opsluiten in de studio zullen daar 48 uur lang verblijven en alleen maar muziek draaien die aangevraagd wordt door de luisteraars. De luisteraars moeten daar uiteraard voor betalen, maar daarmee steunen ze wel het project 'Reparatie Intellectuele Schade' (RIS) in Suriname.

Het RIS bekommert zich om de leerachterstand op 23 basisscholen in het Surinaamse binnenland. Julian With van het project RIS weet uit eigen ervaring dat de scores voor de Surinaamse variant van de Citotoets bedroevend laag zijn in bepaalde districten in het binnenland van Suriname. Het project RIS zorgt dat kinderen in de zesde klas van alle 23 scholen in het binnenland bijles kunnen krijgen in Nederlands en rekenen, de kritieke vakken bij de overgangstoets.

Volgens Julian With was het project RIS al langer bezig met acties, tot opeens Radio Mart belde met de mededeling "wat 3FM kan, kunnen wij ook". Beide partijen vonden het een goed idee en dus gaan zij de komende twee dagen geld inzamelen voor het project in Suriname. Misschien zo'n bijster origineel idee, maar beter goed gejat, dan slecht bedacht.

Zie ook:
- Einde 3FM Serious Request 2007

Lees ook:Mart Radio haalt 5.000 euro op
Lees ook:VPRO-project ‘Een kamer in het verleden’ van drijvende bungalow naar chalet
Lees ook:Radio over de grens: Radio 10 Magic FM
Lees ook:[Audio] 3FM-actie voor Suriname
Lees ook:Sky is the limit voor kabelzender XLnt Radio?

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on ““Wat 3FM kan, kunnen wij ook”

  1. )(

    swijnenberg? ;)

      /   Reply  / 
  2. Jorn

    Zucht… hoe kon ik me vergissen! Jeroen Kijk in de Vegte heeft tijdens de Serious Request nog de jingle ‘Veenstra Veenstra Veenstra’ ingesproken.

    Ik bedoelde dus Veenstra (i.p.v. Swijnenberg;)

      /   Reply  / 
  3. Jorn

    @Valpa: Het is natuurlijk een mooi middel om aandacht te vragen voor een goed doel. Ik zag dat jullie wél zijn gaan vasten, knap hoor!

    Ik hoorde laatst iemand bij mijn omroep ook over zo’n actie, want naast het goede doel is het natuurlijk ook mooie promotie voor de omroep zelf. Normaal is radio niet zo zichtbaar, maar zodra je ergens aanwezig bent (zoals 3FM op de Neude of ‘t Plein), dan uiteraard wel.

      /   Reply  / 
  4. riki

    Natuurlijk is het goed om geld in te zamelen voor het goede doel, ben alleen bang dat zulke lokale acties nooit een succes zullen worden. (weet ook dat je natuurlijk ook veel kleiner moet denken). Jammer dat er zo snel een succesvol project gekopieerd wordt (terwijl het origineel meestal zoveel beter is). Waarom kan er niet iets origineels worden verzonnen, hoe meer stations een dezelfde actie houden, hoe minder groot het effect hiervan zal zijn.
    Is het voor lokale omroepen juist niet veel beter om zich te onderscheiden van de landelijke omroepen, ipv ze te kopieeren.

    Overigens is deze actie (Serious Request) voor 3FM ook een marketing middel en een grootschalig luisteronderzoek. Zo weten ze na deze actie de “muzieksmaak” van de luisteraars en hebben ze toen de actie voor het eerst werd ingevoerd meer interactie met luisteraars (requests) ingevoerd.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>