Sky is the limit voor kabelzender XLnt Radio?

XLnt Radio)Het onlangs gestarte XLnt Radio wil behalve in Nederland ook in zes andere landen op de (digitale) kabel. Robert Herder en Vranz van Maaren richten zich ook op België, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Noorwegen, Zweden en Denemarken. Dat blijkt uit de website van de muziekdienst en een recente nieuwsbrief van de jingleproducent Top Format. Het Haarlemse bedrijf maakte de volledige vormgeving voor alle twaalf kanalen.

XLnt heeft het nadeel dat Talpa's Radio Digitaal al eerder begonnen is, maar die zijn weer niet actief in het buitenland. De distributie verschilt ook: Radio Digitaal focust vooral op internet, XLnt meer op de (digitale) kabel. Overeenkomst is dat beiden non-stop muziek bieden met jingles en dat aan bedrijven of adverteerders customized radiostations aanbieden. Ook Radio Digitaal begon daar onlangs mee.

Sky Radio

Het concept van XLnt Radio draagt duidelijk het stempel van twee voormalige Sky Radio-medewerkers, want: 'onze ervaring met meer dan tien jaar muziekonderzoek heeft ons geleerd dat wat jij leuk vindt om te luisteren, vaak niet is wat dj's je willen laten luisteren. Daarom bieden wij je XLnt radiostations zonder dj's', zo vermeldt de website van de kabelzender. Ik ben benieuwd hoe het project zich gaat ontwikkelen, vooral de buitenlandse markt kan interessant zijn.

Zie ook:
Gaat XLnt Radio doorbreken in Nederland?
Oud-medewerkers Sky Radio starten non-stopkanalen
"Van Maaren en Van Veen wilden RTL FM overnemen"

Lees ook:Gaat XLnt Radio doorbreken in Nederland?
Lees ook:Oud-medewerkers Sky Radio starten non-stopkanalen
Lees ook:Radio Digitaal stopt, Juize van de kabel en meer
Lees ook:OZ Radio blijft bestaan
Lees ook:Radio Decibel buiten Randstad van analoge kabel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>