Eindstand 3FM Serious Request 2007: 5.249.466 euro

5.249.466 euroNa zes dagen in het Glazen Huis opgesloten te hebben gezeten om geld in te zamelen voor het Rode Kruis, zijn de 3FM-dj’s Gerard Ekdom, Rob Stenders en Michiel Veenstra weer vrij. Even voor half acht ‘s avonds bevrijdde Giel Beelen het trio. En het belangrijkste is natuurlijk de opbrengst van de Serious Request-actie 2007: 5.249.466 euro. Dit bedrag is inclusief de bijdrage van de Nederlandse regering.

UPDATE: EINDSTAND SERIOUS REQUEST 2008

De regering had beloofd om de eindstand te verdubbelen en daarmee waren de dj’s eigenlijk al verzekerd van een nieuwe recordopbrengst.

Bekendmaking

Net na half acht kregen de drie dj’s een appeltje (voor de dorst, terwijl ze dat waarschijnlijk juist niet hadden) van Giel Beelen. Dat was hun eerste echte vaste voedsel in zes dagen tijd. De ontknoping van de Serious Request vond plaats op een groot podium op ‘t Plein in Den Haag, alwaar Alain Clark een aantal nummers ten gehore bracht.

Zendercoördinator Florent Luyckx kwam het podium op om de cheque met daarop het recordbedrag te overhandigen aan het Rode Kruis. Luister naar de uitslag:

 

Internationaal

De actie voor schoon drinkwater werd ook in België (Studio Brussel) en Zwitserland (Couleur 3) gehouden. De Vlamingen en de Zwitsers haalden respectievelijk 3,3 miljoen en 151 duizend euro op. Daarmee komt internationale eindstand uit op: € 8.754.252,-.

Meer over Serious Request 2007:
- 3FM Serious Request: de laatste dag
- Huwelijk in Glazen Huis was verrassing voor bruid
- Nederlandse regering verdubbelt opbrengst

Actie Studio Brussel:
- Vlamingen halen 3,3 miljoen euro op

Lees ook:WOW! Eindstand Glazen Huis 2009: 7.113.447 euro
Lees ook:Eindstand 3FM Serious Request 2008: € 5.637.937,-
Lees ook:Finale Glazen Huis live op 3FM en Nederland 3
Lees ook:Wat gebeurt er na het Glazen Huis op 3FM?
Lees ook:Dit jaar is je euro het dubbele waard

1 Reacties // Reageer

One thought on “Eindstand 3FM Serious Request 2007: 5.249.466 euro

  1. riki

    geweldig bedrag. wanneer wordt de top bereikt, het wordt elk jaar maar hoger en hoger. Maar natuurlijk wel zeker verdient :)
    Het tv programma had volgens mij ook een record aantal kijkers. De uitzending van 19.00 uur had bijna een miljoen kijkers!

      /   Reply  / 
  2. Pingback: 3FM Serious Request 2008 vrijdag van start | Radioactive

  3. Pingback: Nederlandse regering geeft 2,5 miljoen aan Serious Request | Radioactive

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>