Nieuwe muziekprijzen in België

De Vlaamse Radio- en Televisieomroep (VRT) en het Muziekcentrum Vlaanderen lanceren een nieuwe muziekprijs in België. Het gaat om de MIA's die in het leven zijn geroepen voor muziek uit Vlaanderen. Begin 2008 worden de prijzen voor het eerst uitgereikt en zowel het Vlaamse publiek als vertegenwoordigers uit de muzieksector bepalen welke artiesten een MIA winnen.

De organisatoren pakken het direct groot aan en hebben 12 categorieën vastgelegd waarin de MIA's worden uitgereikt. De kijkers van de tv-netten Eén en Canvas en luisteraars van de zenders Radio 1, Radio 2, Donna en Studio Brussel (allemaal VRT) bepalen negen van de winnaars. Bij het toekennen van de overige drie prijzen heeft de Vlaamse professionele muzieksector het laatste woord.

De afkorting MIA staat officieel voor Music Industry Award, maar het is gelijktijdig ook een knipoog naar het nummer 'Mia' van de Vlaamse artiest Gorki (zie YouTube). Het nummer is volgens de VRT een liedje dat bij alle luisteraars van de haar radiozenders in de smaak valt, een beetje zoals Boudewijn de Groot dat bij het Nederlandse Radio 2 is.

Lees ook:3FM in de race voor ‘Best Radio Station in the World’
Lees ook:Golden Earring wint award voor ‘When The Lady Smiles’
Lees ook:De genomineerde RadioBitches van 2010
Lees ook:Radio 538 drie keer genomineerd voor IDMA in Miami
Lees ook:100% NL Oeuvre Award voor jarige René Froger

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>