De genomineerde RadioBitches van 2010

RBA

Radio is in Nederland nog steeds een mannenwereldje. Erg jammer, vind ik. Daarom werd er in 2007 een verkiezing opgezet om radiovrouwen, zowel op de radio als achter de schermen, in het zonnetje te zetten. De vierde editie van de Awardshow staat alweer voor de deur en de show is ook deze keer georganiseerd door 10 talenten van de V-Academy. Dit jaar worden de awards uitgereikt op 7 december in Podium de Vorstin in Hilversum.

Genomineerden
De awards die uitgereikt worden, zijn de TalentBitch voor aanstormend talent, NewsBitch voor de beste nieuwslezeres, BackstageBitch voor de beste vrouw achter de schermen en natuurlijk de award voor de beste dj/presentatrice; de RadioBitch. Ook zal er een RadioBitches Oeuvre Award uitgereikt worden. Aangezien er steeds meer radiovrouwen bijkomen, heeft de jury besloten om vrouwen die al een keer een prijs gewonnen hebben, dit jaar niet te nomineren. And the nominees are:

TalentBitch:
- Cielke Sijben (3FM/VARA)
- Suzanne Streefland (BNR Nieuwsradio)
- Ingrid Perez (FunX)

NewsBitch:
- Tamara Bok (Novum Nieuws)
- Maria Punch (BNR Nieuwsradio)
- Trudy Vendrig (NOS)

BackstageBitch:
- Jantien van Tol (KinkFM)
- Wyke Potjer (Radio 1/BNN)
- Jacqueline Bierhorst (SLAM!FM)

RadioBitch:
- Kristel van Eijk (Q-Music)
- Lara Rense (Radio 1/NOS)
- Willemijn Veenhoven (Radio 1/BNN)

De radiovrouw die de Oeuvre Award krijgt, wordt 1 december bekendgemaakt.

Stemmen
Wie er uiteindelijk vandoor gaan met de prijzen, ligt aan het publiek. Vanaf vandaag kan iedereen stemmen op zijn of haar favoriete Bitch. Stemmen kan nog tot 1 december 12:00 uur op radiobitches.nl.

Bitches Bastard Award
Radiomannen, niet getreurd want ook aan jullie werd even aandacht besteed. Er is namelijk een Bitches Bastard Award in het leven geroepen. De genomineerde RadioBitches bepalen welke radioman deze award wint. De Bitches Bastard Award wordt op 7 december uitgereikt door Annemieke Schollaardt. Dit zijn de kanshebbers: Marcel Oosten (Radio 1/NOS), Winfried Baaijens (Radio 6/NTR), Prem Radhakishun (BNR Nieuwsradio), Timur Perlin (3FM/BNN), Jeroen Nieuwenhuize (Radio 538), Giel Beelen (3FM/VARA), Jeroen Kijk in de Vegte (Q-Music), Gerard Ekdom (3FM/AVRO), Michiel Veenstra (3FM/NTR) en Michael Blijleven (SLAM!FM).

Speciaal voor deze Award hebben de studenten van de V-Academy een filmpje gemaakt. Roze nagellak, roze pumps en andere vrouwelijke accessoires. Wat staat het de mannen stiekem toch goed he? ;-)

Stemmen voor de RadioBitches Awards 2010 kan hier.

Lees ook:Stemmen voor de RadioBitches Awards 2011
Lees ook:Kristel van Eijk wint hoofdprijs RadioBitches Awards 2010
Lees ook:Welke radiovrouwen zijn de bitches van 2010?
Lees ook:Nieuwe klas V-Academy organiseert RadioBitches Awards 2011
Lees ook:Vanavond uitreiking Radiobitches Awards 2009

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>