Vroege Vogels verhuist naar oudste natuurmonument

Een natuurprogramma maken vanuit een geluidsdichte studio in Hilversum dat ‘Vroege Vogels’ heet kan natuurlijk niet. Dat dachten ze een 8 jaar geleden op de redactie van het programma. Daarom verhuisde het naar het Capitool in ’s-Graveland. Nu verhuist het programma opnieuw, ditmaal naar bezoekerscentrum Stadzigt in het Naardermeergebied, waar het oudste natuurmonument van Nederland ligt.

Vorige week werd de laatste uitzending gemaakt vanuit het Capitool in ’s Graveland. Eindredacteur Joost Huijsing: “We hebben bijna vierhonderd uitzendingen lang genoten van dat zondagse paleisje in het parkbos van buitenplaats Schaep en Burgh. Maar het begon te kriebelen, we zochten nieuwe uitdagingen en kunnen die vinden in de natte natuur van het Naardermeer”, over de verhuizing naar het Naardermeergebied.

Het programma ‘Vroege Vogels’ bestaat nu bijna 35 jaar. “‘Een nieuwe biotoop is een mooie plek die op allerlei manieren kansen biedt om een 35-jarig programma jeugdig te houden. We zijn met ‘Langs De Lijn’ en ‘Met Het Oog op Morgen’ de langstlopende serie op de radio. Maar altijd in voor verandering en dit wordt een hele mooie.”

Voordat ze 8 jaar geleden voor het eerst verhuisden werden de uitzendingen gemaakt vanuit de studio in Hilversum: “Een natuurprogramma dat opgesloten zit in een ruimte waarin daglicht niet door kan dringen, is niet geloofwaardig”, aldus Huijsing. Dit zorgde er toen voor dat op 27 februari 2005 de eerste uitzending werd gemaakt op locatie.

‘Vroege Vogels’ is iedere zondag te beluisteren op Radio 1 tussen 8.00 en 10.00 en wordt gepresenteerd door Janine Abbring en Menno Bentveld.

Lees ook:Vroege Vogels presenteert Natuurgeluiden Top 40 met Lex Harding
Lees ook:Vroege Vogels viert 35-jarig jubileum
Lees ook:Lisa Wade vertrekt bij Vroege Vogels
Lees ook:Andrea van Pol wil nieuwe weg inslaan
Lees ook:Live chat met Vroege Vogel Andrea van Pol

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>