RTV Noord ziet opeens bedreiging in Waterstad FM

Afgelopen vrijdag maakte NDC Media Groep bekend dat het de radiozender Waterstad FM overneemt. De regionale zender is te ontvangen in Friesland, Groningen, Drenthe en Flevoland en voor een deel zit het daarmee in het zendgebied van RTV Noord, de omroep van de provincie Groningen. Waterstad FM bestaat al een tijdje, maar nu het overgenomen is ziet de directeur van RTV Noord de zender als een bedreiging.

In het Dagblad van het Noorden (DvhN) wordt gezegd dat Roel Dijkhuis, directeur/hoofdredacteur van RTV Noord, een gemengd gevoel heeft bij de overname van Waterstad FM door het kapitaalkrachtige NDC Media Groep. De krant maakt uit de woorden van Dijkhuis op dat hij de nieuwe noordelijke zender in elk geval als een bedreiging ziet voor de zijne.

Directeur Dijkhuis zegt in het DvhN "Wij hebben een ijzersterke positie op dit moment. Maar onder invloed van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van internet, iPod enzovoort komt die positie sowieso al onder druk te staan. Elke nieuw, concurrerend radiostation vormt dus een bedreiging."

De opmerking over een 'nieuw' radiostation doet bij mij de wenkbrauwen fronsen. Waterstad FM is al een bestaand radiostation en is alleen maar overgaan naar een andere eigenaar. Die nieuwe eigenaar, NDC Media Groep, heeft al aangegeven met hetzelfde team mensen (inclusief directeur/oprichter van de zender) verder te gaan. Daarnaast zal er (nog) niets veranderd worden aan het format van de zender.

NDC heeft aangegeven in de toekomst ook regionieuws te willen uitzenden op de aangekochte zender, dat is uiteraard makkelijk doordat het bedrijf onder andere uitgever is van een aantal kranten. Op dat punt kan Waterstad FM een concurrent worden voor Radio Noord (de radiozender van RTV Noord). Maar los daarvan is het een heel ander station; Noord richt zich zeer sterk op nieuws en heeft mijn inziens ook een wat oudere doelgroep. Waterstad FM richt zich daarentegen op een jonger publiek. Geen enkele reden voor paniek lijkt me dus, want kapitaalkrachtig betekent niet direct ook succesvol (denk aan: Noordzee FM).

Zie ook:
- Waterstad FM overgenomen door mediagroep NDC

Lees ook:Waterstad FM overgenomen door mediagroep NDC
Lees ook:Waterstad FM Hits vervangt Waterstad FM in Groningen en Drenthe
Lees ook:Freez FM terug in Noord-Nederland op frequenties Arrow Classic Rock Noord
Lees ook:Wild FM schrikt van plannen Radio Noord-Holland
Lees ook:Verkoop Sky Radio Hessen door TMG aan Duitsers

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>