Wild FM schrikt van plannen Radio Noord-Holland

Het duurt nog ruim drie jaar, maar in 2011 worden de FM-frequenties opnieuw verdeeld. De procedures daarvoor beginnen al in 2009 en dus is het zaak om ver vooruit te plannen. De regionale commerciële zender Wild FM, dat zich richt op jongeren, ziet in de regionale omroep RTV Noord-Holland een bedreiging. Die omroep heeft namelijk geroepen dat het een tweede zender wil lanceren: een jongerenzender.

Met vier FM-zenders is Wild FM in heel Noord-Holland te ontvangen, hetzelfde gebied als RTV Noord-Holland. Wild FM is bang haar frequenties in de toekomst te verliezen aan de nieuwe jongeren-zender die de publieke omroep van de provincie wil lanceren.

In het Haarlems Dagblad luidt Wild FM-directeur Leusink nu al de noodklok. Hij vreest voor het ontslag van de twaalf medewerkers van het station. Volgens Leusink gaat het niet heel erg goed in de radiobranche, veel commerciële radiostations leven van maand tot maand. Bij Wild FM gaat het echter prima, zolang de plannen van RTV Noord-Holland maar niet doorgezet worden.

Of Wild FM echt moet vresen voor haar etherfrequenties is onduidelijk. In dezelfde krant spreekt Robert Zaal, directeur van RTV Noord-Holland, van een storm in een glas water. Volgens hem aast de omroep helemaal niet op de FM-frequenties. Zaal denkt eerder aan samenwerkingsverbanden met lokale omroepen en daarbij kan RTV Noord-Holland de nieuwe jongerenzender alvast beginnen via de kabel en internet.

Lees ook:Luister naar eerste uur Wild FM
Lees ook:Regionale omroepen komen met iPhone- en Android-apps
Lees ook:AT5 en RTV Noord-Holland zetten volgende stap naar fusie
Lees ook:Scooter winnen bij Wild FM was nog nooit zo makkelijk
Lees ook:Fusieplannen voor AT5 en RTV Noord-Holland

1 Reacties // Reageer

One thought on “Wild FM schrikt van plannen Radio Noord-Holland

  1. Peter

    Wild, ik wordt er niet wild van, moet zich niet zo druk maken,wie denken ze wel niet dat ze zijn daar. Wat mij betreft mag RTNH die frequenties overnemen. Zijn we eindelijk verlost van die vreselijke zich zelf overschattende Dave Leusink met zijn ditto niets toevoegende zendertje van hem.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>