Waterstad FM overgenomen door mediagroep NDC

Even een berichtje uit het noorden, want het regionale radiostation Waterstad FM wisselt van eigenaar. Directeur en tevens eigenaar van de zender Nico Silvius verkoopt Waterstad FM aan de NDC Media Groep. Het Dagblad van het Noorden meldt dat de verkoop met terugwerkende kracht plaatsvindt op 1 november 2007. NDC is op zoek naar extra bereik in het noorden en daarbinnen past deze overname perfect.

De NDC Media Groep is in juni 2007 ontstaan uit het samengaan van de Friese Pers en de Hazewinkel Pers in Groningen. Het mediabedrijf is ondere andere uitgever van het Dagblad van het Noorden, waar dit nieuwsbericht ook uit vandaan komt.

Directeur Cees Anceaux van NDC had al langer de wens om extra bereik te behalen en Waterstad FM dekt het hele verspreidingsgebied van Friesland, Groningen, Drenthe én de Noordoostpolder. Alle medewerkers, inclusief directeur Nico Silvius, blijven betrokken bij Waterstad FM. Anceaux geeft verder aan niets aan het muziekformat van de zender te willen veranderen.

Waterstad FM bestaat overigens uit meer, want het is ook de eigenaar van RadioNL. Dit station met Nederlandstalige muziek valt ook onder de overname van de NDC Media Groep.

Wat wel leuk is om te zien, is dat krantenconcerns steeds verder cross-mediaal actief worden, ook regionaal geörienteerde spelers. De Telegraaf is daar een mooi voorbeeld van, want naast de gelijknamige krant is het uitgever van een aantal bladen, websites en ook mede-eigenaar van onder meer Sky Radio.

Lees ook:RTV Noord ziet opeens bedreiging in Waterstad FM
Lees ook:Nieuwe directeur voor NDC Radio
Lees ook:Waterstad FM Hits vervangt Waterstad FM in Groningen en Drenthe
Lees ook:SimoneFM neemt frequenties RadioNL in gebruik
Lees ook:PCM mag Arrow-stations overnemen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>