Rocktober is begonnen

December is doorgaans toch echt de maand van de lijstjes; de Top2000, lijsten met de allerbeste allertijden en eindejaarslijstjes. Bij Arrow Classic Rock, waar oktober omgevormd is tot Rocktober, worden deze hele maand lijstjes afgewerkt.

De eerste drie weken van Rocktober worden er album top 100-lijsten uit verschillende periodes uitgezonden. Arrow Classic Rock begint vandaag met de album top 100 van de jaren 70. In de tweede week volgen de albums uit de jaren 80 en in de derde week zijn de beste albums uit de jaren 90 te horen. De album top 100-lijsten zijn elke doordeweekse dag te horen tussen 14:00 en 19:00 uur.

De rockmaand bij Arrow wordt in de vierde week afgesloten met de Arrow Rock 500. Het goede aan die en alle andere lijsten tijdens Rocktober, is dat de luisteraar die zelf kan samenstellen. Wat is daar nu zo goed aan? De luisteraars kunnen niet kiezen uit een vooropgezette selectie van artiesten en nummers, zoals bij bijvoorbeeld de Top 2000 het geval is. Het is bij de lijstjes van Arrow 100% aan de luisteraar om te bepalen hoe de lijst eruit ziet.

Dat laatste maakt het allemaal extra leuk, want in die vooropgezette lijsten ontbreken vaak nog steeds goede artiesten en nummers. Ik probeer zelf al jaren het fantastiche nummer Big Bird van Eddie Floyd in de Top2000 te krijgen, maar mijn aanbeveling heeft nog steeds geen vervolg gekregen.

Lees ook:Oktober is Rocktober bij Arrow Classic Rock
Lees ook:Rocktober weer van start op Arrow Classic Rock
Lees ook:Rock 500 de hele week op Arrow Classic Rock
Lees ook:‘Start Me Up 500′ goed begin van 2009
Lees ook:‘Arrow Classic Rock 100′ met Pasen op de radio

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>