Publieke radiozenders komen met eigen audiospeler

Publieke Omroep)Radiostations van de Publieke Omroep komen binnenkort met een zelfde soort radioplayer als de Vlaamse VRT onlangs introduceerde. Dat zegt zendercoördinator Jan Westerhof van Radio 1 en 5 in een artikel over de toekomst van de radio.  "Daarmee sla je twee vliegen in één klap. Je helpt mensen bij het selecteren van de belangrijkste zenders en je ondersteunt de sfeer van je zender met grafische elementen", aldus Westerhof.

Hij wijst er op dat radio nóg meer dan vroeger moet concurreren met televisie, nu dat medium dag en nacht (on demand) beschikbaar komt. "Radio moet leren om het beeldscherm te gebruiken complementair aan de programmering. Voor mij is crossmedialiteit niet zozeer het mengen van media, maar het opnieuw ontdekken wat de sterke punten van een medium zijn en die kracht nog beter benutten."

Magie

Westerhof heeft in deze een interessante visie: het auditieve medium radio aanvullen met visuele en vooral interactieve onderdelen, zoals een radioplayer waarmee je direct kunt reageren op wat je hoort (en ziet via de studiowebcam). De komst van internet betekent daarmee wel dat een stukje magie van dat medium (de onzichtbaarheid van de radiostem, het prikkelen van de fantasie) verdwijnt.

Bron: Publiek Centraal

Zie ook:
Radioconsultant pleit voor verbreding businessmodel
VRT: Het radiogeluid van de toekomst is digitaal!
Stelling | Web cam? Weg cam!
________________________________________________________________

Lees ook:Quote van de Week – 50 | 2006
Lees ook:NPO denkt met BNN en VPRO over toekomst FunX
Lees ook:Jan Westerhof vanaf maandag radiodirecteur NPO
Lees ook:KXradio zaterdag met de Flip 2008
Lees ook:“Podcast is tweede jeugd voor radio-documentaires”

1 Reacties // Reageer

One thought on “Publieke radiozenders komen met eigen audiospeler

  1. Jasper

    Ja, want daar zit de luisteraar op te wachten. “Grafische elementen ter ondersteuning van sfeer van de radiozender”.

    Persoonlijk snap ik namelijk nooit waar ik naar luister. Het zou erg handig zijn als ik dan op mijn beeldscherm de andere windows waar ik mee werk, weg kan klikken om te kijken naar een ‘grafisch element’ waaraan ik de zender kan herkennen.

    Waar moet ik aan denken? De 3fm player wordt een constant omtploffende landmijn tijdens serious request? Ik dacht dat die rage met die maffe animaties die over je scherm lopen en ‘dingen doen’ al zo’n 5 jaar geleden was afgelopen.

    Danny? Kom er maar in jongen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>