RTV Oost wil nieuwe lokale omroep Zwolle opzetten

De inwoners van Zwolle zitten na het omvallen van Omroep Zwolle zonder lokale radiozender die zich richt op die stad. De bestuurder van de ter ziele gegane lokalo hoopt dat de omroep nog een doorstart kan maken. Inmiddels heeft regionale rtv-zender Oost aangegeven een nieuwe lokale omroep in Zwolle te willen beginnen. Hoofdredacteur Henny Everts van RTV Oost zegt tegenover de krant De Stentor: “Wij willen onze positie in Zwolle versterken. We bekijken of we het werk van de failliete omroep over kunnen nemen in een samenwerking met de school Landstede”.


Het management van de nieuwe omroep zou dan bij RTV Oost komen te liggen. De uitzendlicentie voor een lokale Zwolse omroep ligt -in afwachting van het definitieve faillissement- nog bij de curator van de failliete Stichting Lokale Omroep Zwolle. Officiële aanvragen voor zendtijdtoewijzing kunnen daarom nog niet worden ingediend bij het Commissariaat voor de Media.

Dit radioblog is genomineerd voor Nobiles Blogger ’09.
Stem hier op Jorn en daarmee op Radioactive.blog.nl!

Lees ook:Hoop op doorstart Omroep Zwolle
Lees ook:Radionieuwslezeres Margriet Wesselink nu ook op tv
Lees ook:Omroep Zwolle vraagt uitstel van betaling aan
Lees ook:Nominaties ‘Lokale Omroep van het Jaar’ bekend
Lees ook:Lokale omroepen en de behoefte aan geld

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>