Omroep Zwolle vraagt uitstel van betaling aan

De lokale zender Omroep Zwolle vraagt dinsdag surseance van betaling aan. De omroep van de hoofdstad van Overijssel ziet geen andere mogelijkheid meer nu de gemeente Zwolle geen verdere financiële steun geeft. Omroep Zwolle heeft een schuld van tienduizenden euro’s en is bijna faillier. Naast geldproblemen zijn er ook problemen tussen werknemers en het bestuur. Medewerkers verwijten voorzitter Hulsebos belangenverstrengeling; hij zou van plan zijn geweest om omroepmedewerkers in zijn eigen bedrijf in te zetten.

Het bestuur van Omroep Zwolle zegt zich in te spannen voor het behoud van de vrijwilligersomroep. Het gaat dan om de radiozender en de kabelkrant van de omroep. Eind vorig jaar vroeg de lokale zender al om 50.000 euro van de gemeente voor het wegwerken van schulden, een ‘gegarandeerd krediet’ van 165.000 euro en een nog nader te bepalen structurele subsidie.

De gemeente Zwolle lijkt niet meer te willen investeren in de lokale omroep, wat nu de nekslag betekent voor de stadszender.


Heb jij al gestemd? Radioactive.blog.nl is genomineerd voor Nobiles Blogger ’09. Stem hier op Jorn en daarmee op dit radioblog!

En oja, je doet het niet voor niets, want iedere 100ste stemmer wint ook prijzen!


Lees ook:RTV Oost wil nieuwe lokale omroep Zwolle opzetten
Lees ook:Omroep Amersfoort uit de lucht vanwege financiële problemen
Lees ook:Geld kan niet alles oplossen voor Omroep Amersfoort
Lees ook:Radio 6FM spant kort geding aan tegen Blaricum
Lees ook:Hoop op doorstart Omroep Zwolle

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Omroep Zwolle vraagt uitstel van betaling aan

  1. Pingback: Hoop op doorstart Omroep Zwolle | Radioactive

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>