Eén op de twee luistert online radio

Het Radio Adviesbureau (Rab) doet een voorspelling: Eind 2007 luistert de helft van de Nederlandse bevolking naar radio via internet. Als dat klopt dan betekent dat het percentage online luisteraars in één jaar is verdubbeld. In 2006 luisterde namelijk nog 23,4% van de Nederlanders van 10 jaar en ouder naar internetradio. Uit mijn eigen ervaring weet ik dat het aantal jongeren dat internetradio luistert nog hoger ligt.

Naast dit radioblog en naast mijn studie Bedrijfskunde, ben ik werkzaam bij OOG Radio, de lokale omroep van Groningen. Daar presenteer ik onder andere een studentenprogramma. Elke week spelen we telefonisch een spel waarbij het belangrijk is dat de studenten luisteren naar het programma, en dat moet ook hoorbaar zijn als een kandidaat gebeld wordt. In dat geval krijg je een mooi galm.

Maar die galm komt bijna nooit voor, meestal horen we geluiden van circa 10 seconden daarvoor. Dat komt doordat de meeste studenten/jongeren via internet radio luisteren en de internetstream heeft een kleine vertraging.

Dus een verdubbeling van het aantal internetluisteraars in Nederland vind ik niet verwonderlijk. En er vanuitgaande dat de jongeren van nu de toekomst zijn, zal dat percentage alleen maar blijven stijgen.

Lees ook:BBC Radio 1 bespaart op kwaliteit
Lees ook:Online radioluisteren in Nederland flink gestegen
Lees ook:Radio nog steeds populair onder jongeren
Lees ook:Internet verdringt traditionele media
Lees ook:Zes van tien jongeren luistert nog naar gewone radio

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>