Radio nog steeds populair onder jongeren

Radioactive.blog.nl | Digitale radio [ Foto Mario A. Magallanes Trejo ] Bij de Yahoo-generatie is internet favoriet. Toch luisteren jongeren van ná 1980 ook graag naar de radio, vooral omdat ze muziek willen horen. Intussen doen ze er wel iets anders naast, want de jeugd van tegenwoordig is multitasking. Eén en ander blijkt uit onderzoek van bureau De Vos en Jansen onder ruim vijfhonderd Nederlanders van 15-34 jaar.
Op zich verrassend dat jongeren dit ‘oude’ medium nog gebruiken, want de krant laten ze links liggen. Maar liefst acht van de tien jongeren luistert naar de radio. Daarbij speelt muziekcultuur een belangrijke rol. En het feit dat jongerenstations als 538 (heel slim) bouwen aan een community, door het organiseren van gerelateerde evenementen.

Wat mij niet verrast, is dat ze radio als muzikaal behang zien. Jongeren willen nieuwe muziek horen, maar geen nieuws en informatie. Die halen ze wel van internet. Gratis, want jongeren willen niet betalen voor nieuws. Ook al een reden waarom ze bijna geen kranten lezen en bladen steeds minder abonnees hebben.

Een interessante vraag is welke kant radio in de komende jaren opgaat. Drie van de tien ondervraagde jongeren denken dat internet en de portable mp3-speler radio minder interessant maken. Persoonlijk verwacht ik dat internetradio in de toekomst flink zal groeien. Niet alleen via de pc, maar vooral via de mobiele telefoon en andere draagbare apparaten.
________________________________________________________________

Lees ook:Meer zenders of beter geluid boeit jongeren niet
Lees ook:“Amerikaanse jongeren luisteren steeds minder radio”
Lees ook:Moet nieuwsradio zoeken naar een nieuwe vorm?
Lees ook:Grote stijging online mediagebruik
Lees ook:‘Radio Gelderland bereikt dagelijks 1/5 provincie’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>