Radio 5 Nostalgia Oeuvreprijs voor Lee Towers

Je kent ‘m vast wel… de zingende kraanmonteur Leen Huijzer uit Rotterdam, beter bekend als Lee Towers. De inmiddels 65-jarige ontvangt op dinsdag 1 november in Ahoy de Radio 5 Nostalgia Oeuvreprijs. Het radiostation eert de zanger voor zijn bijzondere bijdrage aan de lichte muziek. Op initiatief van Radio 5 Nostalgia wordt de prijs uitgereikt tijdens het eenmalige jubileumconcert ‘One Night Only’ ter ere van de 65e verjaardag en het 35-jarige jubileum van de zanger. De prijs ging eerder naar Willeke Alberti en Cliff Richard.

“Radio 5 Nostalgia heeft veel respect voor de wijze waarop Lee Towers zijn carrière vorm heeft gegeven,” zegt Ron Stoeltie, manager muziek van Radio 5 Nostalgia. “Al 35 jaar is Lee toonaangevend in het genre muziek dat hij brengt. Zijn muziekstijl is populair bij hedendaagse artiesten zoals Michael Bublé en bij een groot publiek. Hij is zijn tijd vooruit geweest en maakte een tijdloos goed product. Radio 5 Nostalgia wil Towers graag eren voor zijn oeuvre.”

Carrière
De carrière van Lee Towers staat 1 november centraal tijdens de feestelijke jubileumshow in Ahoy. De Rotterdammer treedt voor de 51ste keer op in zijn thuishaven. Onder begeleiding van het Metropole Orkest zingt Lee onder andere ‘You’ll never walk alone’ en ‘I can see clearly now’, de grootste hits uit zijn repertoire. Anita Meyer, Jody’s Singers en Gordons Los Angeles, The Voices verzorgen gastoptredens. Vanaf 29 augustus kunnen fans via www.radio5nostalgia.nl kaartjes bestellen voor de jubileumshow.

Oeuvreprijs
De publieke zender reikt de Radio 5 Nostalgia Oeuvreprijs uit aan een artiest/componist die gedurende lange tijd van grote betekenis is geweest voor de lichte muziek. De prijs bestaat uit een award en een geldbedrag van 5.000 euro, dat bestemd is voor een door de ontvanger te kiezen goed doel.

Lees ook:Liesbeth List ontvangt Radio 5 Nostalgia Oeuvreprijs
Lees ook:Liesbeth List ontvangt vanavond Radio 5 Nostalgia Oeuvreprijs
Lees ook:Willeke Alberti geëerd met Nostalgia Oeuvreprijs
Lees ook:Radio 5 Oeuvreprijs voor Sir Cliff Richards
Lees ook:Radio 5 overhandigt Oeuvreprijs aan Cliff Richard

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>