Willeke Alberti geëerd met Nostalgia Oeuvreprijs

In een bomvol theater Carré heeft Willeke Alberti dinsdagavond in het bijzijn van haar familie en vrienden de Radio 5 Nostalgia Oeuvreprijs in ontvangst genomen. Ter ere van de 65e verjaardag van Alberti organiseerde Radio 5 Nostalgia voor haar ambassadrice een concert in Koninklijk Theater Carré.

De Radio 5 Nostalgia Oeuvreprijs gaat naar Willeke Alberti vanwege haar grote verdiensten voor de Nederlandse lichte muziek en haar immense populariteit.

Haar muziek lijkt van alle tijden en nog steeds trekt Willeke volle zalen. De artieste is bewonderenswaardig actief voor haar Willeke Alberti Foundation, die het welzijn van ouderen en mensen met lichamelijke of geestelijke beperkingen wil helpen verbeteren.

Enorm respect

Zendermanager Kees Toering van Radio 5 Nostalgia spreekt lovend over de muzikaliteit, productiviteit en creativiteit van Willeke Alberti: “Ik heb enorm respect voor de wijze waarop Willeke Alberti al 45 jaar de harten van haar publiek weet te beroeren met haar stem en muziek. De luisteraars van Radio 5 Nostalgia geven aan met veel plezier naar de liedjes van Willeke te luisteren. Het leek ons niet meer dan logisch om iemand met zo’n enorme staat van dienst te eren met de Radio 5 Nostalgia Oeuvreprijs”.

Radio 5 Oeuvreprijs

Radio 5 reikt de Radio 5 Oeuvreprijs uit aan een artiest of componist die gedurende lange tijd van grote betekenis is geweest voor de Nederlandse lichte muziek. De Oeuvreprijs van het publieke radiostation bestaat uit een award en een geldbedrag van 5.000 euro, dat bestemd is voor een door de ontvanger te kiezen goed doel.

Jubileumgala

De glansrijke carrière van Willeke Alberti stond dinsdag centraal tijdens het feestelijke jubileumgala. Onder begeleiding van het Metropole Orkest zong Willeke voor familie, vrienden, collega’s en fans naast eigen repertoire duetten met Danny de Munk en operazanger Morschi Franz. Jeroen Krabbé presenteerde het programma.

Fans die geen kaartjes hebben bemachtigd voor het Jubileumgala kunnen vrijdag 5 maart 2010 van 14±00 tot 16±00 uur op Radio 5 Nostalgia het jubileumconcert beluisteren.

ZIE OOK:
- 65e Verjaardag Willeke Alberti gevierd met concert

Lees ook:65e Verjaardag Willeke Alberti gevierd met concert
Lees ook:Liesbeth List ontvangt vanavond Radio 5 Nostalgia Oeuvreprijs
Lees ook:Willeke Alberti krijgt jubileumconcert bij pensionering
Lees ook:Liesbeth List ontvangt Radio 5 Nostalgia Oeuvreprijs
Lees ook:Willeke Alberti week op NPO Radio 5

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>