Liesbeth List ontvangt Radio 5 Nostalgia Oeuvreprijs

Deze week werd bekend gemaakt dat na Cliff Richard, Willeke Alberti, Lee Towers en George Baker, Liesbeth List de Radio 5 Nostalgia Oeuvreprijs krijgt. Over twee maanden wordt de prijs uitgereikt tijdens een concert in het DeLaMar Theater in Amsterdam. List krijgt de prijs voor haar bijdrage aan de Nederlandse lichte muziek.

 Tijdens de uitreiking op 2 april treedt de 71-jarige List op met haar bekende nummers als ‘Pastorale’ (origineel samen met  Ramses Shaffy), Brussel en Non, Je Ne Regrettie Rien (Piaf). Eerder hield ze in januari al een afscheidstournee.

“Radio 5 Nostalgia eert Liesbeth List voor haar oeuvre en haar bijzondere bijdrage aan de lichte muziek. Wij hebben veel respect voor de wijze waarop ze haar carrière vorm heeft gegeven”, aldus Ron Stoeltie, muziekmanager van Radio 5 Nostalgia. “Sinds jaar en dag weet Liesbeth een miljoenenpubliek te bekoren met haar prachtige stem, haar mooie liedjes en bovenal haar warmte en persoonlijkheid.”

De prijs bestaat uit een geldbedrag van 5.000 euro dat bestemd is voor een goed doel.

Luisteraars kunnen tijdens programma’s en op de website van Radio 5 kaarten winnen voor dit feestelijke concert op 2 april.

Liesbeth List

Liesbeth List (71) was op 21-jarige leeftijd voor het eerst op televisie te zien en maakte op jonge leeftijd kennis met het Nederlandse publiek. Vanaf 1964 trok de zangeres jarenlang muzikaal op met Ramses Shaffy. Het duet ‘Pastorale’ met Shaffy werd in 1969 een grote hit. Daarna bracht ze verschillende albums en singles uit en had succes met liedjes van Jacques Brel.

Zie ook over de Radio 5 Nostalgia Oeuvreprijs: 

- Radio 5 Nostalgia Oeuvreprijs voor Lee Towers
Willeke Alberti geëerd met Nostalgia Oeuvreprijs
Radio 5 overhandigt Oeuvreprijs aan Cliff Richard
Radio 5 Oeuvreprijs voor Sir Cliff Richard

Lees ook:Liesbeth List ontvangt vanavond Radio 5 Nostalgia Oeuvreprijs
Lees ook:Radio 2 staat stil bij overlijden Ramses Shaffy
Lees ook:Radio 5 Oeuvreprijs voor Sir Cliff Richards
Lees ook:Radio 5 overhandigt Oeuvreprijs aan Cliff Richard
Lees ook:Wim Sonneveld op 1 in Top 100 ‘Week van het Nederlandse Lied’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>