Radiocrimi hoorspel ‘De Spin’ vanaf april nieuw op radio 1 (audio/video)

De NTR gaat vanaf maandag 8 april op Radio 1 een nieuw hoorspel uitzenden gebaseerd op de IRT-affaire, een van de grootste Nederlandse politieke drama’s van de vorige eeuw. Er zijn in totaal 70 afleveringen die ieder ongeveer veertien minuten duren. Elke dag, van maandag tot en met vrijdag om 00.45, wordt er een aflevering uitgezonden. En jij kunt ook nog meedoen aan dit hoorspel.

Het verhaal
De Spin is geen historische reconstructie maar een interpretatie van de gevolgen van het vervagen van de eens zo duidelijke normen en waarden op het menselijk handelen. Het is een verhaal van moreel verval en het steeds verder verstrikt raken in een kleverig web van achterdocht, intriges en jaloezie. De grenzen tussen goed en kwaad verdampen wat uiteindelijk leidt tot een ethisch faillissement dat de Nederlandse politiek op haar grondvesten deed schudden.

De Spin is geschreven door Jeroen Stout, Henk Apotheker, Paul Jan Nelissen en Stan Lapinski. De regie is in handen van

Jeroen Stout (De Moker) en Chris Bajema (Bommel). De radiocrimi wordt geproduceerd door Palentino Media’ en is tot stand gekomen door financiele steun van het MediaFond en de NPO.

Maandag 28 januari was Jeroen Stout, de regisseur en bedenker van de Spin, en acteur Sanne den Hartogh te horen tijdens het Radio 1 programma ‘Lunch’ (NCRV).

Beluister hier het fragment terug wat presentator Jurgen van den Berg had met Jeroen Stout en Sanne den Hartogh.

Audio radiocrimi de Spin / Radio 1 NCRV Lunch

Ook meedoen aan ‘de Spin’

Hoewel al veel grote namen bekend zijn, worden er nog steeds acteurs gezocht. Ben jij de ideale ober, verhuizer, schoonmaker of wat je maar kunt bedenken en denk je geschikt te zijn. Kijk dan even op deze website, en wie weet horen we je wel vanaf april op Radio 1.

De hoofdrollen in ‘de Spin’ worden gespeeld door Renee Fokker, Hein van der Heijden, Fred Goessens, Raymi Sambo, Hajo Bruins,  en Sanne den Hartogh.

Altijd al willen weten hoe zo’n hoorspel wordt opgenomen? De makers van de Spin hebben een korte studio-opname op YouTube gezet. Zie hieronder…

De Spin, vanaf 8 april iedere werkdag om 00.45 op Radio 1..

Lees ook:NPS-programma over radio wint Prix Italia 2006
Lees ook:Hoorspel Het Bureau op Radio 1 in herhaling
Lees ook:Hoorspel ‘Citroentje Met Suiker’ op Radio 5
Lees ook:Nieuw actualiteitenprogramma vanaf 2014 op Radio 1
Lees ook:Wouter Kurpershoek keert terug op de radio

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>