Hoorspel ‘Citroentje Met Suiker’ op Radio 5

Het is zó twintigste eeuw, maar volgens mij nog steeds wel leuk: hoorspelen. Het nostalgische station Radio 5 (zo noemen ze zichzelf) komt vanaf 2 maart 2009 met een hoorspel genaamd ‘Citroentje Met Suiker’. Het verhaal is gebaseerd op de televisieserie ‘t Schaep met de 5 Pooten’ dat vorig jaar al uit de oude doos werd gehaald en een opfrisbeurt kreeg. Het hoorspel van Radio 5 speelt zich af in het Amsterdamse café De Kip van kroegbaas Mees, zijn vrouw Toos, schoonvader Akkie en zwager Manie.
 


Het radiofeuilleton ontleent de titel, de locatie en de hoofdpersonen aan de de televisieserie ‘t Schaep met de 5 Pooten’, maar de verhaallijnen en dialogen zijn speciaal voor de radio geschreven. Radio 5 en de KRO willen met ‘Citroentje Met Suiker’ een toegankelijke dramaserie maken voor een breed publiek, met de sfeer van de hoorspelen uit de jaren ’60 en ’70, maar inhoudelijk met onderwerpen uit de maatschappij anno 2009.

De vaste cast van het hoorspel bestaat uit Marjolein Algera, Rob van de Meeberg, Frits Lambrechts, Reinder van der Naalt, Harry Slinger en Bea Meulmante. Daarnaast zijn er enkele gastrollen. Het hoorspel ‘Citroentje Met Suiker’ is vanaf maandag 2 maart 2009 iedere werkdag te horen op Radio 5. Een aflevering van het hoorspel duurt ongeveer zes minuten.

Lees ook:Week van het Nederlandse lied opnieuw op Radio 5
Lees ook:The day the music died, Buddy Holly herdacht
Lees ook:Hoorspel Het Bureau op Radio 1 in herhaling
Lees ook:Hoorspelweek op Radio 5 Nostalgia
Lees ook:Kluun niet blij met hoorspel bij BNN

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>